21 June 2012

Random at Krabi, Thailand

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Thursday, June 21, 2012 7 000 Caci Maki Terpaut pada
 Tom yam Kung & Nasi Goreng 
40bath+40bath=80bath(RM8)

 Crab-B

 Open Air Massage

 Sila lihat muka tukang urut tu kemain lagi

 Minyak kat sana seliter RM3.31
Sila bersyukur kat Malaysia ada subsidi

Inilah si Badang Krabi

 Kak Jue sedang tawar menawar

 T-shirt Krabi

 Tok-Tok 

 Cola yang x mungkin ada lagi di Malaysia

 Kereta Sewa kami

 Amaran Tsunami tapi
aku masih gagah tersenyum

 Antara gerai-gerai halal
sori aku x masuk tekak makan kat sini

 Gigih berposing 

 Motor sewa
Cute giler boleh pilih nak warna apa


 Antara yang paling Menarik yang aku jumpa kat sini

 100bath for full Body Massage 

Sekitarnya

15 June 2012

Phi Phi Island, Thailand

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Friday, June 15, 2012 8 000 Caci Maki Terpaut pada
Salam 1 Belanda, 
Mood tak bape nak ada memandangkan team euro pilihan aku sedang melambai-lambai tangan utk mengucapkan selamat tinggal peluang agak tipis utk ke next level tapi mujur ada 2nd team aku Spain. Kalau Belanda tak dapat pergi Spain pergi pun ok. Good Luck ya abam Tores.

Ok start nak cerita sambungan entry Krabi , sebenarnya kat Krabi nie terdapat banyak aktiviti yang korang boleh buat antaranya ialah Krabi City tour with mangrove cruise, 4 islands by speed boat, Phi Phi Island, Elephant trekking, Kayaking at Sea caves, Jungle hot spring, emerald pool ,Tiger caves, Krabi City tour with mangrove cruise dan banyak lagi. 

Dan aktiviti yang menjadi pilihan aku antara banyak-banyak aktiviti ini adalah Package Phi Phi Island. Package Phi Phi Island nie akan bawak korang ke Pulau Phi Phi Don, Phi Phi lay, Bamboo Island n lagi satu aku tak bape ingat tapi sedikit hampa kerana cuaca masa aku kat sana tak begitu baik, ribut petir habis semua signboard kedai tercabut agak mengerikan.  Sebenarnya masa nak decide nak buat snorkeling tu mengambil masa 2 hari jugaklah dengan keadaan cuaca yang macam tu gagah pulak aku bersnorkelingkan tapi lepas survey beberapa tempat kat sana rata-rata cakap hari yang kita orang nak pergi tu cuaca ok bila kitaorg check weather pun tgk cuaca time tu ok yang buat lagi ktorg tak risau kalau cuaca tak ok dorg akan refund balik bayaran. Gagahkan jugak pergi memandangkan cuaca cerah cuma kan ada hujan sikit bila kat pertengahan perjalanan dan pengalaman naik speed boat musim hujan memang sangat mengerunkan. 








 Time Hujan dalam perjalanan
Sumpah aku cuak giler tgk ombak yang pukul boat kitaorang
dah macam naik roller coaster time naik tempat cerun
































____________________________________________________________________

Aku:
**Pergi musim hujan kepuasan tak sampai ke kemuncak.
** Kalau time hujan hasilnya seperti diatas, aku kira bila  musim panas hasilnya pasti berganda :)
**Kalau dari krabi nak ke Phuket ikut jalan air kurang lebih 3 jam ha kau mampu nak hadap? Perjalanan 45minit pun aku dan mabuk kepayang ini kan pulak 3 jam.
**Aku tak letak caption sebab aku sendiri tak tahu apa aku rasa bila tgk gambar tu.
** Serius korang semua kene pergi!!

-muCux-

12 June 2012

Welcome To Krabi, Thailand

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Tuesday, June 12, 2012 4 000 Caci Maki Terpaut pada
Selamat Datang ke Krabi, Thailand :)
ermmmm errrr Ok fine!!! aku tak tau macamana nak mula intro so aku terus ke point ye. Aku rasa aku kene ambik kelas penulisan supaya lebih cenderung membuat ayat. 
2 minggu lepas sang aku pergi bercuti bersama sang rakan ke Krabi, Thailand. 4 Hari kat sana belum mampu buat aku rasa puas berehat. Kitaorang lepak kat Ascot Hotel di pekan Ao Nang 20minit ke Pantai jalan kaki tapi tak rasa penat sebab sepanjang jalan ada banyak kedai so boleh singgah dan tengok-tengok tapi itu untuk aku yang sememangnya kaki berjalanlah kalau korang yang jenis malas nak berjalan aku tak taula macamana kan. Percaya tak percaya hari pertama je aku 2 kali ulang alik dari hotel ke pantai yang jauhnya 5km so lebih kurang 5+5+5+5=20km aku berjalan dalam sehari. Aku kira kalau aku dok sana dalam sebulan mahu kurus aku.



 




 Penyambut tetamu baik dan ramah

 Wifi dan PC free 
kak ju sempat buat kerja SMPC kat sini

 Antara Tempat menarik di Krabi







 Design Tuala Hari Pertama

  Design Tuala Hari Ke-2

  Design Tuala Hari Ke-3

 View dari bilik

 Masa Pagi baru pas hujan so berkabus
Time kat sini satu jam awal dari malaysia selalu tersilap waktu kalau deal

 Kak jue sebelum melangkah kaki sejauh 20km






**Sambung next Entry

-muCux-

 

Dunia Si muCux Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review