15 June 2012

Phi Phi Island, Thailand

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Friday, June 15, 2012
Salam 1 Belanda, 
Mood tak bape nak ada memandangkan team euro pilihan aku sedang melambai-lambai tangan utk mengucapkan selamat tinggal peluang agak tipis utk ke next level tapi mujur ada 2nd team aku Spain. Kalau Belanda tak dapat pergi Spain pergi pun ok. Good Luck ya abam Tores.

Ok start nak cerita sambungan entry Krabi , sebenarnya kat Krabi nie terdapat banyak aktiviti yang korang boleh buat antaranya ialah Krabi City tour with mangrove cruise, 4 islands by speed boat, Phi Phi Island, Elephant trekking, Kayaking at Sea caves, Jungle hot spring, emerald pool ,Tiger caves, Krabi City tour with mangrove cruise dan banyak lagi. 

Dan aktiviti yang menjadi pilihan aku antara banyak-banyak aktiviti ini adalah Package Phi Phi Island. Package Phi Phi Island nie akan bawak korang ke Pulau Phi Phi Don, Phi Phi lay, Bamboo Island n lagi satu aku tak bape ingat tapi sedikit hampa kerana cuaca masa aku kat sana tak begitu baik, ribut petir habis semua signboard kedai tercabut agak mengerikan.  Sebenarnya masa nak decide nak buat snorkeling tu mengambil masa 2 hari jugaklah dengan keadaan cuaca yang macam tu gagah pulak aku bersnorkelingkan tapi lepas survey beberapa tempat kat sana rata-rata cakap hari yang kita orang nak pergi tu cuaca ok bila kitaorg check weather pun tgk cuaca time tu ok yang buat lagi ktorg tak risau kalau cuaca tak ok dorg akan refund balik bayaran. Gagahkan jugak pergi memandangkan cuaca cerah cuma kan ada hujan sikit bila kat pertengahan perjalanan dan pengalaman naik speed boat musim hujan memang sangat mengerunkan. 








 Time Hujan dalam perjalanan
Sumpah aku cuak giler tgk ombak yang pukul boat kitaorang
dah macam naik roller coaster time naik tempat cerun
































____________________________________________________________________

Aku:
**Pergi musim hujan kepuasan tak sampai ke kemuncak.
** Kalau time hujan hasilnya seperti diatas, aku kira bila  musim panas hasilnya pasti berganda :)
**Kalau dari krabi nak ke Phuket ikut jalan air kurang lebih 3 jam ha kau mampu nak hadap? Perjalanan 45minit pun aku dan mabuk kepayang ini kan pulak 3 jam.
**Aku tak letak caption sebab aku sendiri tak tahu apa aku rasa bila tgk gambar tu.
** Serius korang semua kene pergi!!

-muCux-

8 000 Caci Maki:

cinda said...

yup...mmg nak pergi..insyallah...tengok gambar pun dah best gilerrr...

Nur Danisha said...

sexyss nye si bj merh..sensor..huhuu
cantik pulau ni..

Cik Bib said...

kan aku cakap...jangan ada next entry. nanti aku baca. da menyampah! GRRRRRRRRRRRRRR.....

jelesnya weh...

Sue Echan said...

bestnye mucux..nex time kite p sesame nak.... :)

muCux said...

@cinda hehehehe nanti nak g bgtau nak ikut :p

muCux said...

@Nur Danisha cantik kak cite the beach main kat bamboo island nie

muCux said...

@Cik Bib saba bib nanti kau g berlibur aku pulak yg jelesssssss

muCux said...

@Sue Echan jom su jom. . aku nak p Bali mau ikut ka?

 

Dunia Si muCux Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review