04 January 2012

Night Safari Taiping

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Wednesday, January 04, 2012
-Jalan-jalan cuti sekolah-
Lepas penat berjalan kat Penang singgah plak kat Perak 
antara tempat yg di kunjungi ialah:

Night Safari Taiping.
"merupakan yang pertama di Malaysia. Keindahan dan keaslian alam semulajadi semakin indah apabila dibayangi cahaya di waktu malam. Dalam usaha untuk mengekalkan sumber-sumber alam semulajadi. Night Safari Taiping mempamerkan hidupan-hidupan liar yang aktif pada waktu malam dalam suasana semulajadi. Ini memberi peluang kepada pelawat untuk menghayati dan menghargai khazanah alam semulajadi sambil berhibur serta menenangkan fikiran." 

Malangnya masa "kita all" singgah kat night safari ini cuaca tak mengizinkan tapi alang-alang dah sampai teruskan jugak la. Oleh sebab hujan so terpaksa  la naik train yg di sediakan tak dapat la nk tgk binatang-binatang ni secara dekat maklumla naik train bukan dia benti lama-lama pun nk snap gambar pun x sempat dan lagi satu binatang byk x keluar sebab sejuk :p







 Sedang memilih "cenderahati" sementara tunggu nak masuk Night Safari

 adik aku mengabiskan duit

 Antara benda yang di beli

 Abang n Kakak yang sangat ramah melayan "kita all"

Train membawa "kita all" jalan2 dalm zoo 
di waktu hujan sedang membasahi bumi

 Serius x nampak apa klau masuk time hujan 
tapi ada la jugak nmpk 2 3 ekor burung hantu

 si kuda belang yang x takut dgn hujan
binatang lain semua nyorok dalam rumah masing-masing
samaada sejuk atau "dia all" takut demam
rugi tau i byar mahal2 tapi x dpt tgk u all waktu malam

waktu melawat
8.00a.m till 11p.m
dubuka setiap malam termasuk cuti umum.
8.00am till 12.am
pada hari sabtu dan malam sebelum cuti am.

Bayaran Masuk 
Dewasa: RM16
Kanak-kanak: RM10
(3-12tahun)

-muCux-


2 000 Caci Maki:

WILAYAH C.T.M said...

bestnya.my home town..hehe.tp orang taiping pun belum penah jejak lagi night safari ni.zoo pun dah berzaman tak pergi..bestnya

muCux said...

selalunya mcm 2 ler
yg dekat mmg ssh nk singgah
klau yg jauh2 tue bukan main
i nie zoo kL mana pernah singgah

 

Dunia Si muCux Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review