06 January 2012

Ikan Bakar Parameswara- Umbai Melaka

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Friday, January 06, 2012
-Makan-makan cuti sekolah-
Kali nie jom kiter singgah Pangkalan Pernu Umbai pekena ikan bakar. Sebenarnya aku dah lama dah plan nak pergi pekene ikan bakar kat umbai nie tapi banyak sangat halangan akhirnya dapat jugak aku g tapi itu pun tak cukup korum mengidam punya pasal sampai tinggal semua yang tak dapat pergi sebab sang tekak dah tak boleh tunggu hari lain dah.Punya lah beriya sangat nk pergi pun sebab ramai orang dok kata kat situ best sedap n terbaekkkk so apa lagi wajib try la. 

Masuk je kawasan medan ikan bakar pangkalan pernu nie kene bayar parking rm2 pastu bila korang masuk je berderet gerai ikan bakar, ikan bakar pak mat la ikan bakat aminah la ikan bakar mucux la macam-macam ada tinggal korang nk pilih je dan pilihan aku tentu la ikan bakar parameswara yang org dok cerita sedap sangat 2. lokasi parameswara nie hujung skali dan tempat dia pun lebih besar dari gerai2 ikan bakar yang lain sebab ramai org. nak pilih ikan pun beratur panjang weih!!! tambah-tambah hari cuti.


 selamat datang ke ikan bakar parameswara

Mula-mula sampai korang kene cari meja then baru korang pilih ikan tapi jangan korang tunggu pelayan datang ambik oder korang sebab korang yang akan pergi kat pelayan utk oder :)

 lepas pilih meja seorang boleh la dok kat meja 2 takot orang lain ambik yang lain boleh g beratur pilih ikan udang sotong or makanan laut yang lain. lepas pilih makanan laut korang ckp skali kat pelayan 2 korang nk masak apa lepas dia tulis menu korang dia akan bagi no meja so korng bwk no meja 2 kat meja korng then akan dtg sorng lagi pelayan utk ambik oder air korang.

 antara menu yang "kita all" pilih- udang masak pedas

aku bagi 5 bintang memang sedap menjilat jari :)

 sotong tepung pun sedap

 Kailan ikan masin jugak terbaekkkkk

Rm9.00 sepinggan cukup untuk 4 orang makan

 ikan kerapu bakar cili.
korang boleh pilih nk bakar cili or bakar biasa
sekilo rm39 

 last sekali menu wajib sambal belacan

tengok pict aku tengah makan nie je korang leh pikir sendiri sedap ke tak 

 Mr n Mrs LOYAI

 lepas kenyang makan singgah bandar melaka snap2 pict n jalan 
macam esoknya kitaorang x keje
g keje penat n mengantokkkkk ya amat!!!

** untuk korang yang nk g tapi x tahu korang taip je kat GPS korang medan ikan bakar pangkalan pernu. yang aku nie x tau g taip ikan bakar umbai tah kemana2 tah gps 2 bawak :(

medan ikan bakar 
pangkalan pernu
umbai 74560 melaka
tel:06-2616106
fax:06-2863229
h/p:012-3152301(incik jalaludin said)


-muCux-

6 000 Caci Maki:

sailaaf said...

kailan ikan masin tuuuu...*lap air liur meleleh

cinda said...

teringat ingat..masa makan kat sini...tengah sedap layan..tetiba hujan lebat n ribut..sampai air laut masuk kedai..bertempiaran larik n sampai makan kat sebelah tukang masak...lawakss n mengerikan..maybe sbb kedai bebetul sblah laut kan..
mmg sedapp tp harga quit expens kot..sbb ari tu akak makan kat umbai baru(terapung) around 300++ utk 16 org makan..n lauk yg banyak k..tp masa makan kat param nih dlm 7 org gitu dah cecah 200++

intan_blur said...

ouchhh!!! en3 makanan la dia post..
ohh no no no....!! nasib baik x pose harini..
sedapnyeee la hai ikan bakar tuh.

slm singgah kak..
intan follow sini.. ;)

muCux said...

@sailaaf serius sedap try la :)

muCux said...

@cinda yurp agak mahal ikan sekilo 39hggt sendiri mau ingt la kak hihihi nanti next time nk try umbai plak :)

muCux said...

@intan_blur ok jejak di kesan dan sudah mengfollow neway thanks ya :)

 

Dunia Si muCux Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review