19 December 2011

Bukit Bendera Pulau Pinang

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Monday, December 19, 2011
-Jalan-jalan cuti sekolah-
Terletak 6km dari George Town, Bukit Bendera atau Pulau Pinang Hill adalah antara destinasi yg popular di Pulau Pinang dengan ketinggian 830 meter (2730ft) dari paras laut korang semua boleh tgk memandangan yg best2 dan cantik2 sygnya time aku pegi tu hujan so x nmpk satu benda pun kat bawah 2 kabus je aku nampak tapi ada jugak la gambar buat kenangan dan simpanan family aku :)
 Selamat Datang ke Bukit Bendera

 Incik Abah dan Puan Emak







 

 













 Punyalah ramai tgh Q nk turun
Bubye Bukit Bendera


INFO Jadual: 
Hari-hari bekerja (Isnin hingga Jumaat): 6:30am-07:00pm
Hujung minggu dan cuti umum: 6.30 pagi hingga 9 malam
 
Tambang: 
Untuk rakyat Malaysia:
Dewasa: 8 RM setiap orang dewasa
Kanak-kanak: RM 4 (umur 7-12) setiap kanak-kanak
Warga Tua: 4 RM per orang
Pas Bulanan: RM 24 (untuk bermastautin di bukit)
Orang Kurang Upaya Bebas (dengan kad OKU)

Bagi Pelancong Asing:
Dewasa: 30 RM setiap orang dewasa
Kanak-kanak: RM 15 (umur 7-12) setiap kanak-kanak
 
Hubungi Perbadanan Bukit Bendera di 04-8288880/39 untuk maklumat lanjut. 

0 000 Caci Maki:

 

Dunia Si muCux Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review