24 November 2011

PerihaL HARIMAU MUDA vs SYRIA!!!!

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Thursday, November 24, 2011 7 000 Caci Maki Terpaut pada

Selamat pagi kalian~ 
Salam Harimau Muda
Pagi nie aku tgk tak banyak pulak blog yang up entry pasal skuad harimau mungkin sebab kalah kot cuba kalau menang masing-masing berlumba-lumba nk up entri pasal HM yang lagi best bila aku tengok awek-awek nie up entry pasal jatuh cinta dgn nazmi la, tangkap leleh dgn apex la, kapten badrol solo lagi la n macam-macam perihal tentang pemain.

Semalam pada mulanya tak beriya sangat pun nk p stadium memandangkan hari ini kerja tapi masa otw blk dari ofis mrs Mak call ckp adeq call suruh dtg ambik tiket ada lebih katanya di tambah pula adeq main kali ini so dgn pantas aku dan semua bersiap utk pergi ke SNBJ.

Seperti yang semua tahu keputusan tak menyebelahi Skuad kita macam yang aku cakap pada entry lepas la jangan mengharapkan kemenangan pada skuad kerana mereka terlalu penat. Masih ada harapan lagi utk layak ke olimpik skuad kene menang dgn bahrain ahad nie tapi sayangnya aku x dpt trn SNBJ sebab ada wedding so aku salurkan je la semangat aku dari rumah.

Selamat berjuang harimau ku!!!!




 To: kak ain from dot dot dot

 ada 6 keping tiket siap ada lebih 2 



 ini 2 tiket yang lebih agak2 kalau tiket nie boleh pkai masa lawan bahrain 
aku nak bagi kat sapa erk?
sapa nak?



My Asya Fadzil

my alia fadzil

we all

MR. ABAH!!!

p/s: Mohon si polan di rehatkan supaya tidak lagi terima cemuhan rakyat malaysia
p/s/s: pada perkiraan aku si polan mungkin ada masalah lemah lutut

-muCux-

23 November 2011

SAFIQ RAHIM berjersi CARDIFF! Macho beb!!!!

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Wednesday, November 23, 2011 2 000 Caci Maki Terpaut pada
Safiq Rahim berjersi Cardiff


Sedang orang sibuk bercerita pasal harimau Muda 
nie ha aku nak selitkan gambar kapten Harimau Malaya berjersi Cardiff yang akan menjalani latihan percubaan(trial) selama tiga minggu bersama Cardiff City.

Ingat lagi tak korang dgn kapten Harimau malaya nie? ke korang dah lupa maklumlakan skg nie semua org sedang sibuk memuja skuad harimau muda yang telah merangkul ibu emas di sukan sea 2011 kehkehkeh.


Difahamkan, Cardiff City kendalian pengurus, Malky Mackay terpikat dengan aksi Safiq ketika menyaksikannya beraksi pada perlawanan menentang Liverpool dan Arsenal pada Julai lalu, terutamanya apabila dia menjaringkan gol menerusi sepakan percuma ketika bertemu Liverpool.

Safiq Rahim akan berangkat ke Cardiff City pada harini iaitu 23.11.2011.
Wish u luck dear~
Lot of love
Muahhhhxxxxx


-muCux-

22 November 2011

Lebih 500 orang di LCCT menunggu kepulangan Skuad Harimau

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Tuesday, November 22, 2011 0 000 Caci Maki Terpaut pada



Bukti Rakyat Malaysia sangat sayangkan HARIMAU kami
Lebih 500 org menunggu di LCCT  utk menyambut kepulangan wira-wira Malaysia
Sanggup tunggu dari jam 1pagi hingga ke jam 7 sambil berchant.
Skuad Harimau berangkat pulang selepas selesai doping test (motippp???)
Skuad kini bersiap sedia menentang Syria pulak
Walau bagaimana pun aku seru pada kalian jgn terlalu berharap mereka akan menang kerana perjalanan mereka sudah terlalu penat di tambah pula ramai yg tidak boleh bermain tak kan nk harapkan fakri pulak? cukup la sekadar salurkan semangat u all pada skuad dgn turun ke stadium beramai-ramai.
Skuad dah bg kite Emas kini giliran kita pulak bagi dorg semangat :)
Doa aku sentiasa mengiringi kalian ececehhhh~

Buat sesiapa yang belum beli tiket lagi 
Harga Tiket Kelayakan Pasukan Olympic Malaysia vs Olympic Syria dan Olympic Bahrain di Stadium Nasional Bukit Jalil pada 23 November dan 27 November :
= Grandstand : RM50
= Terbuka : RM20
= Kanak-kanak : RM5
= Ticket mula jual di Stadium Shah Alam pada 22 November pukul 9.00 pagi sehingga 7.00 mlm. Pada hari perlawanan, Ticket akan dijual di SNBJ



p/s: Nazmi tak yah ambik SPM la semak otak je.


21 November 2011

Pesanan Apex(KFCM) buat semua rakyat Malaysia!!!!

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Monday, November 21, 2011 0 000 Caci Maki Terpaut pada

17 November 2011

Kemaafan adalah Dendam Terindah!

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Thursday, November 17, 2011 1 000 Caci Maki Terpaut pada
Manusia ini memang tak lari dari membuat kesilapan, kesalahan, kerterlanjuran atau sebagainya kalau tidak masakan ada istilah "Manusia Tidak Sempurna" tapi jangan jadikan manusia tidak sempurna itu sebagai alasan utk kau terus membuat kesalahan dan kesilapan sebaliknya kau belajar dari kesilapan kerana itu lebih mematangkan kau dan menghargai orang lain. 

Melakukan kesalahan dan meminta maaf itu tersangatlah mudah tetapi untuk memaafkan dan melupakan semua kesalahan kau pada aku adakah kau rasa ia semudah kau meludah di tepi jalan ketika kau batuk berkahak hijau? oh! tidak mungkin ia semudah itu!!!!

Terkadang mulut menyatakan maaf tapi adakah hati aku ikhlas memaafkan kau sedangkan aku  masih berharap dan mahu melihat kau tersungkur, merasa apa yang aku rasa. Kau Memang BABI!!!!
Punya la kau babi tahap cipan bagi aku bila setiap malam aku doakan kau mati kene gigit hanjeng!!!!aku ulang mati kene gigit hanjeng!!!sebab BABI dan Hanjeng adalah Haram makanya memang sesuai la kau di situ. 

Orang kata masa boleh mengatasi segala marah dan dendam tapi kenapa lama benar masa yang aku ambil utk maafkan kau sedangkan hati aku sudah 100% lupakan kau dan tidak akan ada sedikit pun ruang utk kau dalam hati aku. Aku juga sudah temui bahagia aku walaupun skg bahagia aku seperti ada dan tak ada tapi aku tetap yakin bahagia aku pasti ada suatu hari nanti(senyum riang tanda yakin!!).

Kadangkala kita senyum sekadar utk menutup luka dihati dan kadangkala kita ketawa hanya utk mengubati kesedihan dlm diri.. Adakalanya kita melangkah dgn penuh yakin sedangkn perasaan goyah menunggu rebah.. Bila menangis tdk siapa yg tahu.

Aku masih memerlukan bantuan masa untuk memaafkan kesalahan kau dengan seikhlas hati aku dan aku juga berharap agar kemaafan aku nanti akan membuatkan kau lebih bahagia dgn kehidupan kau. Semoga kemaafan yang kau pinta akan aku berikan dgn seikhlasnya tidak lama lagi tapi utk bertemu kau itu tidak mungkin!!!!

**Aku maafkan kamu
Tak perlu kita bertemu
Cukup kau tahu
Yang aku
Maafkan kamu
Tolong teruskan hidup
Jangan sebut namaku**



Nota kaki: Aku jugak perlukan kemaafan dari seseorg "Semoga Allah Bukakan Pintu Hatinya Untuk Memaafkan Aku Seperti Allah Membuka Pintu Hati Aku Untuk Memaafkan "Kau"

10 November 2011

The Garden Lifestyle Store Café

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Thursday, November 10, 2011 2 000 Caci Maki Terpaut pada
Garden Lifestyle Store Café  adalah satu lagi restoran yang mengetengahkan konsep restoran di dalam taman. Garden Cafe mempunyai suasana kawasan taman yang mengagumkan direka untuk memberi pelanggan pengalaman gembira makan di "taman sebenar".  Sebuah tempat makan yang dikelilingi oleh bunga-bunga hiasan dan indah. Suasana yang menggabungkan kedamaian, cinta dan main stage piano ialah utk memberikan azimat melodi dan gabungan rasa masakan oleh pakar-pakar masakan. Garden Cafe menawarkan pilihan makanan yang sangat enak, menggabungkan dari kedua-dua Masakan Barat dan Asia dari pembuka selera yang sihat ke appetizers kemudian ke hidangan utama yang sangat lazat seterusnya ke pencuci mulut dan snacks yang ringan.

Pada Sesiapa yang nak merasa boleh berkunjung ke alamat :-

Alamanda
Lot CBP01, Plaza Level(Garden Lifestyle Store & Cafe)
Alamanda Putrajaya Shopping Centre 
Jalan Alamanda Presint 1

62000 Putrajaya

The Curve 
G41, 6 Jalan PJU 7/3, Mutiara Damansara
Petaling Jaya, Selangor 47800
Tel: +603 7724 246

One UtamaLG-308C, Lower Ground Floor,
One Utama Shopping Center
Tel: +603-77286441 

Mid Valley
Lot F-001, First Floor, Mid Valley Megamall, 
Mid Valley City, Lingkaran Syed Putra, 
59200 Kuala Lumpur

Sunway Pyramid
F1.AV.135, Sunway Pyramid Shopping Mall

INFO
*Bunga-bunga hiasan kat Garden nie pun utk di jual sebenarnya.
**Dtg petang pada yang giler bergambar sbb ptg x ramai org (Alamanda)


 WELCOME To "The Garden Cafe"

 
MENU





Hiasan Dalaman

Garden Fish N Chip (RM18.90)


Chicken Teriyaki

Garden Black Pepper Chiken Chop

Spaghetti Marinara

Grilled Baramundi (RM18.90)


Grilled Baramundi (sedap tapi plate presentation kureng)


Grilled Steak Sandwich


Chicken Teriyaki

p/s: next time pergi nak oder Grilled Norvegian Salmon pulak
p/s/s: Happy Besday Kak Zirah
p/s/s/s: Terima Kasih Cik Masyi n Cik Kay :)

09 November 2011

AYO YO!!! KEH KEH KEH

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Wednesday, November 09, 2011 3 000 Caci Maki Terpaut pada























 

Dunia Si muCux Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review