08 September 2011

Berdua Bersatu Forteen

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Thursday, September 08, 2011
assalam uoL~
Mood: Masih beraya dan masih dalam sesi membesarkan perut. . .weekend yg sangat bz dgn open house sana sini pada kawan-kawan yg buat open house 2 aku akan cube dtg tunjuk muka walaupun jam 12 malam ok itu tipu! mana ada org dtg raya jam 12? ermm ada ke? ok abaikan aku mengarut!!!!
Aku tgk blog org lain semua dah post entry pict raya tp aku??? rilex dulu pict raya aku masih dlm proses tgg ye. .Hari nie aku nak kongsi satu lagu dgn korang semua. Sambil-sambil makan ketupat 2 jom kite layan lagu nie. 1st time aku dgr lagu nie tadi masa driving g keje. Mula-mula aku ingt lagu nasyid tp x mungkin la kot dgr lirik dia cam jauh tersimpang dr nasyid je. Suara penyanyi jugak sangat x familiar tapi rentak muzik dia mcm biasa dengar so aku andaikan mungkin penyanyi baru atau kumpulan k-pop malaysia yang org dok heboh2kan 2 apa tah nama kumpulan dia aku pun x tau. Makanya aku layan kan aja. Last lagu tu DJ ada mention nama kumpulan n tajuk lagu so aku sampai-sampai ofis aku terus je cari. Nama kumpulan FOURTEEN dan fourteen bukanlah kumpulan k-pop malaysia tu fouteen adalah anak didik KRU ptt la rentak muziknya aku mcm familiar. Video klip dia buat aku nk tergelak dan tercirit adehhhhh geLi benar aku tgk!!!!!
dan liriknya pula sangat sesuai dgn kamu-kamu yg setia atau dgn erti kata lain bodoh. Setia hanyalah khalayan penulis noveL cinta melayu!!!


            


Kenapa cinta kita
Selalu saja diduga
Bagai ada tak merestu
Kita berdua bersatu
Atau mungkin kau dan aku
Ditakdir untuk berpisah
Walaupun melawan arus
Kita berdua bersatu

Seringkaliku mendengar
Patah tumbuh hilang berganti
Tetapiku tidak mahu
Cinta selain darimu
Jika denganmu salah
Kutak mahu yang benar
Jika denganmu rebah biarlah kutercalar
Walau dilanda badai
Kusanggup kerna ku mampu
Kita berdua bersatu
Jika denganmu kabur
Kutak mahu yang jelas
Jika denganmu hanyut
Biarlah aku lemas
Walau dilanda ribut
Kusanggup kerna kumampu
Kita berdua bersatu

p/s: Don't expect yg bf-bf korng smue 2 romantik mcm hero cerita KOREA!!! itu sangat MENIPU!!!!

3 000 Caci Maki:

Anonymous said...

aku lelaki tp aku pn tak suka lagu ni..tah hapa2 lah lirik lagu,suara macam nasyid..

Anonymous said...

aku pon x suke lg ni.mmg ntah pape je sbb mcm cliche sgt da rentak muzik cmni.tp aku amat x puas ati dgn ayat ni-'kamu-kamu yg setia atau dgn erti kata lain bodoh'? org2 yg setia pd satu2 phubungan ni bodoh ke?ayat ko ni bg direct impression yg kau bkn jns yg setia, but a player/looser perhaps?

muCux said...

ye aku memang bodoh sebab setia.

 

Dunia Si muCux Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review