29 August 2011

SELAMAT HARI RAYA DENGAN INGATAN TULUS IKHLAS MAAF ZAHIR DAN BATIN

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Monday, August 29, 2011 1 000 Caci Maki Terpaut pada

28 August 2011

Sungkei at ISTANA BAMBU with DAFI AF

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Sunday, August 28, 2011 0 000 Caci Maki Terpaut pada
asalam smue~
MOOD: Nak raye so nak menaip entry pun sangt malas. . last entry sebelum raya n last iftar aku kat luar bersama kawan-kawan tersayang yg paling special iftar kali ini ialah iftar with DAFI AF at Istana Bambu Dafi sangat comeL ok!!!!!!!!.

Dari 10 bintang aku bagi 3 bintang makanan kat situ nasib baik ada Dafi sebagai penyelamat klau x mmg sangat hambar RM49 per person mmg sangat x berbaloi dgn makanan yg ada :(.
njoy da pict ya~










 Hadiah dari DAFI 







 DAFI rock

 Cik Nelly lagi tinggi dari DAFI walaupun DAFI bersongkok tinggi

 K.A.M.I


 MUKA HAMPA!!! sib baik DAFI dtg hibur kan hati nan lara ini :)


-muCux-

16 August 2011

Mengintai langit by Coco (Sang Arjuna)

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Tuesday, August 16, 2011 1 000 Caci Maki Terpaut pada



Setiap hariku tulis
Yang Ku telah jatuh cinta
Tapi ku rasa bersalah
Tidak ku nyatakan ... padamu....
Adakah engkau merasa
Apa yang sedang kurasa
Kepada tancap asmara
Harapnya kau dah terima

Chorus.

Maafkan aku kerna menyintamu
Maaf jikaku tak padan denganmu
Tapi ku berjanji
Kau juita hati
Akan ku jaga hingga akhir nanti

Maafkan aku terus memujamu
Maaf aku yang terlanjur merindu
Didalam hujan renyai
Aku mengintai langit
Mengharap engkau akan setuju
Menyintai aku....

Menyanyi dan bisikkanlah sayang
Baiknya kau dalam jiwa
Tak tahan rasanya menanggung kasmara
Agar dapatku lelapkan mata...
Mengkhayalkanmu, bermimpikanmu sepanjang malamku...

15 August 2011

BERBUKA @ PICC

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Monday, August 15, 2011 4 000 Caci Maki Terpaut pada
Assalam uoL~
MOOD: kekenyangannnnnn~ kenyang berbuka kat PICC terasa smpai skg beb! hahahah aku suke menipu!!!! siLa jgn percaya.  Ok kali ni aku nk kongsi ngan korg semua kemeriahan berbuka puasa di PICC nyammmmeee sedap dan bebaloi. Buffet Ramadhan PICC RM55 utk dewasa utk kanak2 aku tak pasti plak. Macam biasa crew aku kali ini ialah Sue, jenoL, cik masyi, cik kay n en amin (dan beberapa pegawai atasan lain). Konsep PICC kali ini adalah ala-ala MOROCCAN timur tengah gitu dua org penyambut tetamu lengkap berpakaian ala2 Arab classsss!
Makanan tok sah cita macam-macam ada kambing bakar, sate, noodle, nasi arab, pencuci mulut, laksa, nasi berlauk, serius aku ckp aku tak dapat nak rase smue jenis makanan sbb mmg dah tak boleh nk sumbat lagi mmg berbaloi la dgn harga kan???lepak smpai jam 10 pun x boleh nk masuk segala jenis makanan. nanti korang try pLak erk berbaloi-baloi!!!




 b4 gerak wajib Posing!!!

 si pendek~ 

 Antara Hiasan

 JenoL n sue



 Chiken kabsa

 Kambing golek (pict sedikit blurr)

   Sate Ayam dan Daging

Dim Sum

ABC

Puding Roti

 Sirap Selasih



 Cik Masyi n Me

 Dua org budak terencat!!!


 FB FB FB!!

 En. Amin sangat menikmati
jenoL kekenyang!!!


 Cik Lina n Me


 Cik Susu




P/s: next VISTANA HOTEL. . melantakkkkkkkk!!!!!!


-muCux-

12 August 2011

BERBUKA DAN TERAWIH DI MASJID TUANKU MIZAN ZAINAL ABIDIN

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Friday, August 12, 2011 7 000 Caci Maki Terpaut pada
Assalam~
Macam mana puasa hari ke 12 ini? OK? hopefully di berkati hendaknya. Hari ini Ramadhan ke 12 dah makin byk lagu-lagu raya kat stesen radio aku dgr ermmm hadap je la walaupun aku kurang gemar sngat awal ramadhan dah pasang lagu raya biar la sekurang-kurangnya ramadhan ke 15. Ada sesetgh stesen radio dua ramadhan dah pasang lagu raya so sad patut nie lebihkan slot2 keagamaan memandangkan ramadhan nie adalah bulan keberkatan dan Lagi satu aku tak berapa berkenan bila ada golongan yang tak berpuasa then dengan bangga nye post dekat FB atau tweet "sedang menjamah MCD @. . . . . . " "Blurrpppp kenyang alhamdulillah" sungguh kurang ajar bagi aku. Ok stop jadi ustazah kang ada org benci plak pandai je nk berlagak baik hihiihihi

Ok ingt x entry smlm aku ada ckp pasal terawih ok entry kali nie aku nk kongsi ngan u all terawih dekat Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin atau lebih mesra di panggil masjid besi oleh org sekitar Putrajaya. 

Besttt owhhhh!!! 2 je mampu aku ckp suara ustaz tue sangat lemak berkrim ada sorg mmbr aku jenoL nama dia sebak bila dgr bacaan ustaz tu dia siap rekod lagi classss kau jenoL!!!.1st time jejak kaki kat masjid besi aku ngan sue boleh sesat sbb masjid itu sngat besar tanya ada kakak kat situ rupanya dia pon 1st time dtg n sesat jugak berbekalkan semgat yg kuat aku dgn sue ikut kata hati last2 jumpa jugak dewan solat. sampai-sampai je org x ramai lagi sbb baru jam 6.45 masuk magrib org dah mula ramai mula berbuka ngan kuih dan kurma kemudian buat solat magrib jemaah selesai solat magrib baru la makan nasi abis makan nasi terus buat solat isyak dan terawih aku dgn sue buat lapan je cukup la dari xde kan? 2 hari berturut2 aku ngan sue buka kat masjid besi. 2 hari lepas tu aku, sue, jeno,l en amin, cik kay n cik shita terawih kat masjid putra plak salah satu masjid yang menjadi kebangganya Malaysia. 

 Muka tanpa makeup aku dan sue


 muke gediks haruss!!!


 Dewan SoLat


11 August 2011

Deco bersama EriC

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Thursday, August 11, 2011 5 000 Caci Maki Terpaut pada
assalam~
selamat pagi semua
blog sudah bersawang bukan malas tp sibuk dgn aktiviti bulan ramadhan. wahh sibuk bebeno yark kamu? travel selayang putrajaya di bulan puasa ini mmg sangat memenatkan tp apa boleh buat tanggungjawap kenalah aku laksanakan. korang bayangkan 4.30 aku grk dari ofis sampai selayang jam 6.30 paling cepat 6.15 haiyoooooo mcm mau blk muar pLak kan sampai uma mandi solat asar tolong pape yg patut kat dapur pastu mlm niat nk p terawih tp selalu di batalkan sbb keletihan jam 9 aku dah membuta :). 
Ok aku bukan nk cerita nape aku tak pergi terawih hihihi tp klau sempat aku dan tak penat aku akan gagahkan jugak p terawih x caye tgg next enrty ok? hahahaha. Entry kali nie aku nk kongsi majlis berbuka puasa konsep kampung "contemporary" (sorry tak dpt nk fikir nama konsep yg sesuai) konsep x komersial langsung hadap je la OK!! Dari segi hiasan meja makan ala2 modern gitu dari segi juadah pula ala2 kampung nyammmeeee!! paling aku suke daging salai masak lomak cili api cik masyi menjilat pinggan taw! tak percaya nanti suruh cik masyi masak :). pict x banyak sbb semua sibuk kat dapur so pict yg sempat je la erk. SpeciaL thanks to En Amin. Cik Masyi n Cik Kay yg berpeluh-peluh sediakan semua nie. Opssss ada lagi sorg incik JenoL tukang salai daging sampai tersalai tangan sendiri :). 

 nampak x kat cermin tue tukang masak import en. Amin 
hihihiihihi

 Ok!! aku berangan!!

 sue pLak join Berangan 
"asyik snap pict kau je ainn aku pun nak juga"
katanya~
(magsa: incik jenoL ada jugak la sumbangan kau kan dr membuta je hihihih)


 Masa ni sampai je rumah en .Amin (tuan rumah yg cantik ini) giLer terkejut 
ingatkan jemputan biasa2 je 
sekali masuk tgk mak aiiii ala-ala HOTEL gitu nk makan pun aku terikut protokoL
hahahahaha


 kami x abis lagi!! nah hadap!!

 yang lain sibuk masak aku ngan sue sibuk posing dah la dtg lambat 
anak dara zaman skg bukan suke nk tolong2 org "tua-tua" kat dapur
ptt la susah nk dapat jodoh
ye dak?

 atas meja baru 2 jenis juadah Ok!! 
ada lagi sampai x muat meja then 
terpaksa alihkan semua mangkuk2 yg x guna hihihihihi

buat-buat sibuk je tue


P/s: Next Berbuka konsep ala Thai plak katanya jenuhlah nk cr baju thai nk bagi kene ngan konsep hihihihihi                       
      myb x dapat join next berbuka :(

-muCux-
 

Dunia Si muCux Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review