17 June 2011

RUMAH KENE PECAH!!!

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Friday, June 17, 2011
Mornink uoL~
MOOD: ketakotan+bengang!! nak taw nape? pagi td dalam kol 3 pagi uma aku kene pecah tp sib baik pencuri 2 x sempat masuk sbb atok aku terjaga n jerit "woiiiiii kau buat apa 2 ha"  trz si lahanat 2 lari. Atok aku soh aku tgk kat luar mak aiiii giler apa takot aku kang x pasal2 jew aku kene pukuL ngan kayu so aku just jenguk2 jew la kat tingkap kot2 la ada lg si lahanat 2 pas2 aku bukak semua lampu then aku sambung tido(hihihihi). 

Dalam kol 6.15 aku nak gerak p keje so sebelum 2 g la aku usha tingkap yg lahanat 2 nk try. Tingkap uma aku jenis sliding n ada pagar masa aku usha 2 aku tgk pagar tu dah terbukak screw kiri kanan tinggal yg atas x bukak lg pas2 ada tong dipercayai digunakan utk memanjat sesama membuka screw di bahagian atas serta turut dijumpai spanar, playar, screwdrive dan beberapa peralatan lain(skema bustard ayat aku).  Perhhhhh itu klau atok aku tak terjaga mmg abiz smue lappy, tv, peti ais, duet n brng kemas die rembat n dgn tetibe aku trz teringt cite KL gengster bila shark dtg uma malek n ugut mak malek adeeeehhhh takooottttt. Mintak dijauhkan dari benda2 yang mcm 2. Aku x dpt bayangkan klau family sendiri yg berada dlm situasi cam 2. ALHAMDULILLAH N THANKS ALLAH kerana melindungi kami sekeluarga.

Pada uoL berhati-hatilah jenayah ada di mana-mana. Sekarang nie aku x taw apa lagi nk buat  bagi jgn ada benda2 x elok jadi memandangkan aku tinggal ber3 jew ngan atok n nenek aku :(

10 000 Caci Maki:

☆☆❤❤Sue❤❤☆☆(。◕‿◕。) said...

huh.. seb baik la atok ko prasan cepat.. klw x, tah ape jadik kat korang satu family.. syukur...

muCux said...

beb aku sangt takot aku nk pasang cctv n alarm la klau aku tido putra atok nenek aku tinggal 2 org jew. . .mase aku jumpe spana segala bagai 2 aku ckp ngan atok aku "ishh jgn pegang bahan bukti 2" dah mcm csi aku pepagi buta td. . .

..::SangRatoo::.. said...

Alhamdulillah...semua selamat :)

sha a.s said...

fuhhh naseb baik babe depa x sempat bwbt ape....legaa aku!

muCux said...

ratOo: alhamdulillah syukur sngt2

muCux said...

sha: 2 la sib baek x sempat buat2 pape tp aku masih dlm mood takot lagi nie adeehhh sok lusa cmne la plak. .

deyna said...

nasib baik takde apa2...yg penting semuanya selamat...bahaya betul...

muCux said...

deyna: yurp syukur yg penting smue selamat :)

WILAYAH C.T.M said...

syukur family u takde apa2 kan..takut sgt kalau jd camtu..bkn takut ape,takut penjahat tu apa2kan kita je..

muCux said...

CTM: yurp alhamdulillah tp still risau jugak nie sbb yg tinggal kat c2 atok n nenek jew. i plak weekend br blk :(

 

Dunia Si muCux Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review