13 June 2011

BAJU RAYA DAH TEMPAH!!!!

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Monday, June 13, 2011
Assalam~
MOOD: Free giler cos semua keje aku dah sttlekan njoy! njoy! njoy! n njoy! tp x syok jugak sbb bos baru nie kuar masuk bilik dok usha aku bz kew x, klau x bz jew pantas dia hadiahkan aku kerja tapi xpew nama pon kuli. 

Meh cnie nak citer skit dgn korng semua, smlm tailor aku cll bgtaw minggu nie last ambik tempahan utk raye pada mulanya aku xnak buat baju raya nk beli siap jew senang tp tailor aku ckp ada 3 helai lagi baju aku kat dier yg x berusik haiyooo byknye aku pon lupe ada lg kain yg x berjahit kat tailor aku. Biasenya aku beli byk2 kain then aku akan soh tailor aku jahit satu2 ikot arahan aku so lg 3 helai kain 2 aku x bg arahan soh dier jahit 2 yg setahun terperuk kat dier sampai aku pon lupa. Apa lagi dgn pantas aku pecut g butik dier smlm. Sampai jew butik aku tgk ada 3 4 org customer lain tgh tgg turn nk ukur so aku belek majalah kawen sat (tetibe hati rase nak kawen esok). 

OK!! sampai turn aku maka berbincanglah la aku dgn si tailor tentang design (kalah artis u!!!). Lepas design sudah di putuskan aku tanyala tailor aku tu  "nak kene ukur baru ke pakai ukuran lama jew" (biasenye design baju memerlukan ukuran yg berbeza-beza sbb 2 aku tanye) then dier jawap "ukurlah aku tgk kau dah mcm susut skit" wink2 dalam ati berbunga2 sbb dier kata aku sudah nmpk susut dgn itu berjalanlah sesi ukur mengukur. Ukur punye ukur tetibe tailor aku ckp weih pinggang kau naik la! damn!!! td kau kate aku susut skg nie pinggang naik pLak huaaaahuaaa gembira aku hanya sekejab. Maknanya diet aku selama nie x berhasiL. Penat taw controL mkn :(.

Pandangan mata boleh menipu atau sesorg itu boleh tertipu dgn warna dan corak pakaian. Bila ada org ckp kau kurus jgn la perasan ok cik mucux itu hanyalah khayalan. Pada sesapa yang nk tempah baju tunang nikah mahupun uniform Or package perkhawinan yang harga dan hasilnya  sangat berbaloi boleh klik kat  SINI.

P/s: Baju raye aku smue skali 4 pasang byk kot!!!!mati!!!

4 000 Caci Maki:

sha a.s said...

bagus...yg penting, bju raya siap...kang x siap, nanges lak ko time pagi rayer...ahaha...aku punye baju siap dlm ptengahan bulan ni....x sbr weyh! akakaka..mcm budak² nk raye

muCux said...

@sha a.s: Ok! nie blum nk dekat raya lg. . .xtaw la nanti tambah bape helai semgg b4 raye hihihihi nafsu "berbelanja". . .
terapi yg sngt best :)

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

adehhh baelum tempah laaa

muCux said...

Mya: cepat2 nanti tailor dah x ambik klau x beli ready made jew

 

Dunia Si muCux Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review