29 June 2011

Sang Arjuna part II

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Wednesday, June 29, 2011 3 000 Caci Maki Terpaut pada

hye uoL~
mOod: happy sbb sang arjuna aku reply tweet aku. Dalam segan2 aku nk tweet ngan dier berjaya jugak menepis perasaan 2 yeahhh!!  kau mmg sangt x maLu ainn n aku  pon mempoyokan diri berborak2 ngan dier hihihihihi x lama pon 1 2 tweet jew sekadar nk tunjuk kehadiran aku hahahaha. Aku rumuskan sang arjuna aku nie x sombong tp agak poyo. Poyo ke berlagak ke busuk hati ke apa ke aku tetap suke kau dan akan terus suke, syg dan cinta kau buat selama-lamanya cehhh wahhh sangat geLi weihhh!!! 
klau korg x taw sapa sang arjuna aku korg leh bace blk kat sini





Aku harap aku akan terus keep in touch dgn dia sebagai peminat no1 dia :)
i ♥ u ARJUNA

-muCux-

28 June 2011

Kecik-kecik dah pandai nk bercinta!!!! blaja kasi abis dulu!!!

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Tuesday, June 28, 2011 5 000 Caci Maki Terpaut pada
Hye uoL~
Mood:  Sangat Romantik~  cam dak kecik 2 org nie hihihi. . .kecik-kecik hangpa dah pandai nk feeling2 erk sok biLa besaq hilang semua sedara mara, kau dok berkepit ja ngan gf n bf hang hihihi teremosi pLak. Akceli bile tgk pict dak kecik 2 org kat bawah nie aku teringt time aku kecik2 duLu. Aku ada sorang cousin dan aku sangat rapat ngan cousin aku tu mana tak nya time tue mmg ktorg berdua jew yg ada dlm family so aku kawan ngan dier jew la. Still rapat sampai masing2 dah besaq. Byk kenangan aku ngan cousin aku 2 lepak tgk bola sesama, gado bercakar2, gelak sesama, hampir smua rahsia aku dier taw n pernah skali terkantoi smthing yg x best dgn dier n aku harap dier masih simpan rahsia 2 hihihihi. Ktorg start jd renggang lepas dier dah ada gf aku pon x taw nk ckp cmne myb mmg itu lumrahnya tp aku ada bf pon aku still rapat ngan dier cume dier jew bila ada gf jd lain mcm skit  sampai skg aku x taw nape. Secara luarannya nmpk cam biase borak sembang tp hakikat sebenarnya aku rase mmg sangat lain bile jumpe dier dah cam org asing. Bila sembang pon mcm org yg br kenal damn!!!! napa jdi cm 2 weihhh. Aku x taw la kau rase x apa aku rase tp itu la aku rase kau dah jadi org asing dan sangat skema bastard OK!!!! tolong jadi mcm duLu walaupon kau dah kawen skg nie!!!!

Ok abis pasaL aku n now jom njOy dgn pict kat bawah nie. Pict 2org cousin aku paling kecik masa family vacation hari tue. Hopefully bile masing2 dah besaq nanti jgn jd cam kak in n bemy erk :)


ADRIANA NUR ZARAH aka kakak

 SUHEZZAD SUZAFA aka dekjat

Yang gadis tersangat lah garang 
yang teruna pulak tersangat lah kememeh

tgh majuk la 2

seronak no hangpa dua orang

bila besaq nanti jgn iLang sedara Plak~ OK!!!

nak jugak posing cam kapeL-kapeL lain :)

Dan lagi

peace no war


p/s: aku rindu duLO-duLo

-muCux-

27 June 2011

Malaysia VS Taiwan: Kelayakan Piala Dunia 2014

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Monday, June 27, 2011 4 000 Caci Maki Terpaut pada

Mornink uoL~

Mood: Masih di dalam mood cintakan sukan dan semangat cintakan negara hihihi. . .Saje nk update kat korg2 yg x taw lagi pasal nie. Malaysia bakaL menentang Taiwan untuk pusingan pertama kelayakan PIALA DUNIA 2014. 

Perlawanan antara Malaysia dan Taiwan itu bakal berlangsung di Stadium Nasional Bukit Jalil pada 29 Jun 2011 dan perlawanan timbal balik bertempat di Taiwan pada 3 Julai 2011 myb ada Siaran Langsung di Astro Arena(801). 

Mengikut Ranking terkini bola sepak negara Malaysia berada di tempat sedikit atas dari Taiwan. Di harap dgn kedudukan ranking tersebut dapat memberikan Malaysia semangat utk menguasai perlawanan nanti.

Jom reramai bagi support kat Team Malaysia. Semoga Malaysia layak kepusingan ke dua menentang Singapura pada 23 Julai 2011 nanti.

P/s: kali ini p stadium nk ambik port dekat dgn ultras :)

-muCux-

24 June 2011

Yeah!!!! Malaysia vs Lubnan Terbaikkkkkk wok!!!!

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Friday, June 24, 2011 4 000 Caci Maki Terpaut pada
Morning uoL~
MOod: Happy giLak smlm p Tgk bOLa dan alhamdulillah harimau malaya(HM) bawah 23 tahun menang 2 berbalas 1 dgn Lubnan so HM layak ke peringkat seterusnya. Game smlm best giler cume 2nd half aku x rase puas sbb HM byk bertahan x serang langsung padahal ada je peluang utk serang then clear bola cam budak tadika ke laut adeehhhh aku nie xdew la pndai sangt nk mengulas pasal bola tp itu lah hakikat yang aku rase. Tersangat la frustnya tgk 2nd half ermmm yg buat frust 2 bukan sebab apa kononnye nk tgk kat stadium nk rase kepuasan menyorak dan menyokong tp klau cam 2 la gamenye x serang langsung walaupon ada peluang baik tgk kat uma,pape pon malaysia mmg terbaik la smlm. 10minit nk abis dada aku mcm nk pecah dup dap dup dap asyik keling kat jam bila la nk abis akhirnye wisel penamat di bunyikan lega n happy xtaw nk ckp weih. Tahniah pada HM dan adeq. Aku doakan semoga cemerlang next game ya :). Ini adaLah 1st time aku "mengupload" pict masa tgk boLa di dalam bLog b4 dis hanya menjadi simpanan di dalam lappy so njOy da pict.


Posing sementara tgg abah :)

adeq Anis saya

aku dan si mokmok muahhhh

adeq ckp "saya bangga jd rakyat indon malaysia"

xtaw la mane g rakyat malaysia nie 
(nmpk x adeq saya sedang berlari warming up)

si mokmok Lagi (asyik tanye itu dan ini letih nk layan)

dan Lagi 


dan aku Lagi (sian abah~ pict abah xdew)

sayang saya :)

p/s: ultras malaya aku sayang korng xberhenti korng menyanyi dan bersorak bg support tumb up!!!

-muCux-

23 June 2011

MALAYSIA-LUBNAN -23 JUN 2011

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Thursday, June 23, 2011 2 000 Caci Maki Terpaut pada
mOrnink uoL~
Mood: CINTA PADA NEGARA dgn menyokong dan menonton aksi perlawanan Bola Sepak Kelayakkan Olimpik 2012.  Perlawanan pusingan kedua antara Malaysia dan Lubnan di bukit Jalil setelah terikat 0-0 pada perlawanan pertama di Stadium Camille Chamoun, Beirut, Lubnan pada 19 jun lalu.

Marilah turun beramai-ramai utk memberi sokongan pada Team MALAYSIA. 
Tiket perlawanan mula dijual pada hari ini (23.6.2011) di kaunter stadium Bukit Jalil.
Tiket dijual dgn harga RM30(grandstand) RM20(terbuka) dan RM5(kanak-kanak).

P/s: adeq aku hanya menjadi simpanan kaLi ini :)

-muCux-

22 June 2011

Aku pemuja sang arjuna itu!!!!!!

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Wednesday, June 22, 2011 7 000 Caci Maki Terpaut pada
hellooo uoL!!!
MOOD: mandi x basah makan x kenyang tido x lena percaya x? ya!! mmg itu jadi kat aku skg nie aku sudah giler atau dgn erti kata lain sudah angau sama itu sang arjuna. Hakikatnya dier sudah berpunya dan dier sngat jauh dari aku. Apa yg mampu aku buat hanyalah membaca setiap entry hasil dari pemikiran dier yg bg aku sangat sangat sangat superb. Sang Arjuna aku seorg Blogger *winkkkk*. Dari penulisan turun ke hati lalu jatuh cinta. 

Timbul satu perasaan yg x leh aku halang Adehhhh jiwang nie weih!! hahahaha (cube utk meniru sang arjuna itu tapi ayat aku sangat skema bastard). Sehari x bace hasil penulisan dia aku serba x kene rase mcm x msj or cll bf  rindu yang amat sangat (Ok! sangat gedik disitu). Sanggup 2 baca entri sang arjuna byk2 kali, bila baca entri sang arjuna konon-kononya mcm kuar date dgn dierla *sukee!!!* choiii!!!

Sebelum tido mesti baca tweet n blog dier utk ambik tahu luar dalam dan hari-hari jugak lah aku tunggu tweet n entry dari sang arjuna klau x rasa cam nk mati bunuh diri hahahaha ok aku mencarut  mengarut. Ermm kapan la aku dapat jumpa dgn sang arjuna pujaan hati. pap! jgn nk pasan sampai bile2 pon kau xkan jumpa Ok!!!. Aku hanya mampu menjadi pemuja rahsia sang arjuna itu sbb aku sendiri tahu kenyataan nya :)


P/s: bile bace tweet sang arjuna rase nk balas tp malu *lariiiiiiiii*

-muCux-

21 June 2011

POKOK - Meet Uncle Hussain Ft. Hazama-JOM KONGSI MAKSUD TERSIRAT DISEBALIK LIRIK

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Tuesday, June 21, 2011 9 000 Caci Maki Terpaut pada


dah dgr???? bestkan?(sila hayati liriknya)
aku suke giler lagu nie lirik dier membawa makna yg sangat mendalam. 1st time aku dengar memang susah giler nak faham apa maksud disebalik lirik tue. Dengar dan dengar dan dengar baru aku dpt tangkap sikit. Pada mereka yg sangat puitis jika anda tau maksud tersirat disebalik lirik ini sila kongsi dgn aku ye!! aku sangat teruja nak mendalami bait bait lirik ini. 

lirik

Tersesat malu bertanya
Tak tahu tak tahu ke mana
Terlalu banyak alasannya
Ku terdiam

Menyusur di kaki lima
Terlihat bayang wajah kelmarin
Tersentuh hati bagai luruh

Tanya sama pokok apa sebab goyang
Jawab angin yang goncang
Terbang burung terbang
Patah sayap diduga
Seandainya rebah
Kau masih ada

Terlalu mahu dan mahu
Terlupa apa yang perlu
Terlalu banyak alasannya
Duduk terdiam

Tak mudah namun tak susah
Terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh



Kau masih ada
Kau masih ada
Kau masih ada
Kau masih ada

Terlalu mahu dan mahu
Terlupa apa yang perlu
Terlalu banyak alasannya
Duduk terdiam

Tak mudah namun tak susah
Terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh
Tanya sama pokok

 p/s: sangat suke lagu ini kerana lirik dan di tambah dgn vokaL hazama yg sangat bestt!!!

17 June 2011

ZAMAN DOLU DOLU!!!

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Friday, June 17, 2011 2 000 Caci Maki Terpaut pada

 Si kembar 
(aku pon x taw mane satu mak aku)

again

Mereka

 My mom n my dad

 simple jew pelamin dulu-dulu pkai kain buat tirai jew :)
(Abah aku naik moto besar duLu aka mat rempit hihihihi)

 Nampak Skema betoL mak aku hihihihihi

 Ada lagi x org skg bergambar ala2 camnie? 

 Pak n mak mertua

Mak n abah tah ngan sapa tah :)

eh tetibe terselit aku kat pelamin hahahaha

RUMAH KENE PECAH!!!

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Friday, June 17, 2011 10 000 Caci Maki Terpaut pada
Mornink uoL~
MOOD: ketakotan+bengang!! nak taw nape? pagi td dalam kol 3 pagi uma aku kene pecah tp sib baik pencuri 2 x sempat masuk sbb atok aku terjaga n jerit "woiiiiii kau buat apa 2 ha"  trz si lahanat 2 lari. Atok aku soh aku tgk kat luar mak aiiii giler apa takot aku kang x pasal2 jew aku kene pukuL ngan kayu so aku just jenguk2 jew la kat tingkap kot2 la ada lg si lahanat 2 pas2 aku bukak semua lampu then aku sambung tido(hihihihi). 

Dalam kol 6.15 aku nak gerak p keje so sebelum 2 g la aku usha tingkap yg lahanat 2 nk try. Tingkap uma aku jenis sliding n ada pagar masa aku usha 2 aku tgk pagar tu dah terbukak screw kiri kanan tinggal yg atas x bukak lg pas2 ada tong dipercayai digunakan utk memanjat sesama membuka screw di bahagian atas serta turut dijumpai spanar, playar, screwdrive dan beberapa peralatan lain(skema bustard ayat aku).  Perhhhhh itu klau atok aku tak terjaga mmg abiz smue lappy, tv, peti ais, duet n brng kemas die rembat n dgn tetibe aku trz teringt cite KL gengster bila shark dtg uma malek n ugut mak malek adeeeehhhh takooottttt. Mintak dijauhkan dari benda2 yang mcm 2. Aku x dpt bayangkan klau family sendiri yg berada dlm situasi cam 2. ALHAMDULILLAH N THANKS ALLAH kerana melindungi kami sekeluarga.

Pada uoL berhati-hatilah jenayah ada di mana-mana. Sekarang nie aku x taw apa lagi nk buat  bagi jgn ada benda2 x elok jadi memandangkan aku tinggal ber3 jew ngan atok n nenek aku :(

16 June 2011

GIVEUP!!!!

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Thursday, June 16, 2011 5 000 Caci Maki Terpaut pada
SERIUS KALI NIE AKU RASE AKU DAH BETOL2 GIVEUP
SAMPAI AKU DAH XTAW NK CONTROL PERASAAN AKU LAGI
SAMPAI AKU RASE NAK SALAHKAN SEMUA ORANG
SAMPAI AKU RASE NAK SALAHKAN TAKDIR
SAMPAI AKU RASE XNAK HIDUP

SEKIAN. . . 

15 June 2011

INCUBUS live in kL 2011

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Wednesday, June 15, 2011 2 000 Caci Maki Terpaut pada

 line up : Chris Kilmore, Brandon Boyd, Ben Kenney, 
Jose Pasillas dan Mike Einziger.

assalam uoL~
Yeah!! incubus!!! we want incubus! we want incubus! 
ramai yg dah kecoh pasal incubus live in kl buat kali ke 3 nie kan??? cuma aku jew baru nk update entri pasal nie bukan bz tp biase la penyakit M meguasai diri.

Aku? ermmm cam biase la niat hati mmg la sangt berkobar2 nak g konsert nie selepas aku terlepas konsert dowg mase Sunburst dulu sangt frust OK!. 

Incubus nie salah satu band feberet aku time remaja dulu(time giler gig) oleh sbb dowg pon makin sepi aku pon dah jarang dgr lagu2 dowg x salah aku dlm 5tahun jugak la dorg menyepi last album dowg yg aku update ialah album Light Grenades album tue hit dgn Lagu Anna Molly kowg ingt x lagu 2? n now dowg kembali dgn album terbaru  IF NOT NOW, WHEN?  Aku kenaL band nie pun sbb kawan-kawan aku dulu slalu jam lagu2 incubus nie so terlayan plak. Antara Lagu feberet aku ialah I MISS YOU, PARDON ME, DIG, MAKE YOUR SELF n NICE TO KNOW YOU.  

OK! jom aku nk layan blk lagu2 dowg nie rinduuuu~~~

p/s: teringat zaman giler gig duLu band underground gempaq2 skg nie aku tgk band2 baru smue cam ciba*

-muCux-


13 June 2011

BAJU RAYA DAH TEMPAH!!!!

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Monday, June 13, 2011 4 000 Caci Maki Terpaut pada
Assalam~
MOOD: Free giler cos semua keje aku dah sttlekan njoy! njoy! njoy! n njoy! tp x syok jugak sbb bos baru nie kuar masuk bilik dok usha aku bz kew x, klau x bz jew pantas dia hadiahkan aku kerja tapi xpew nama pon kuli. 

Meh cnie nak citer skit dgn korng semua, smlm tailor aku cll bgtaw minggu nie last ambik tempahan utk raye pada mulanya aku xnak buat baju raya nk beli siap jew senang tp tailor aku ckp ada 3 helai lagi baju aku kat dier yg x berusik haiyooo byknye aku pon lupe ada lg kain yg x berjahit kat tailor aku. Biasenya aku beli byk2 kain then aku akan soh tailor aku jahit satu2 ikot arahan aku so lg 3 helai kain 2 aku x bg arahan soh dier jahit 2 yg setahun terperuk kat dier sampai aku pon lupa. Apa lagi dgn pantas aku pecut g butik dier smlm. Sampai jew butik aku tgk ada 3 4 org customer lain tgh tgg turn nk ukur so aku belek majalah kawen sat (tetibe hati rase nak kawen esok). 

OK!! sampai turn aku maka berbincanglah la aku dgn si tailor tentang design (kalah artis u!!!). Lepas design sudah di putuskan aku tanyala tailor aku tu  "nak kene ukur baru ke pakai ukuran lama jew" (biasenye design baju memerlukan ukuran yg berbeza-beza sbb 2 aku tanye) then dier jawap "ukurlah aku tgk kau dah mcm susut skit" wink2 dalam ati berbunga2 sbb dier kata aku sudah nmpk susut dgn itu berjalanlah sesi ukur mengukur. Ukur punye ukur tetibe tailor aku ckp weih pinggang kau naik la! damn!!! td kau kate aku susut skg nie pinggang naik pLak huaaaahuaaa gembira aku hanya sekejab. Maknanya diet aku selama nie x berhasiL. Penat taw controL mkn :(.

Pandangan mata boleh menipu atau sesorg itu boleh tertipu dgn warna dan corak pakaian. Bila ada org ckp kau kurus jgn la perasan ok cik mucux itu hanyalah khayalan. Pada sesapa yang nk tempah baju tunang nikah mahupun uniform Or package perkhawinan yang harga dan hasilnya  sangat berbaloi boleh klik kat  SINI.

P/s: Baju raye aku smue skali 4 pasang byk kot!!!!mati!!!

10 June 2011

MOHD CHAN -BANDAR BARU BANGI

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Friday, June 10, 2011 10 000 Caci Maki Terpaut pada
Assalam~
MOOD: MenyesaL sbb Lunch kat tempat yg x kene ngan selera (MOHD CHAN- restoran masakan cina muslim) promosi cam best pastu tgk org pun bukan main ramai sampai ada yg Q tunggu meja kosong tp bile makanan sampai kat aku hampehhh smue x masuk ngan tekak aku xtau la salah oder or apa. Aku tgk meja lain bukan main berselera lg mkn tp aku!!!! terpaksa sumbat jugak sbb lapo n aku jenis sayang nk membazir(jimat dgn erti kata lain kedekOt). Kire pasnie xdew la aku repeat mkn kat Mohd Chan nie lagi n aku dah pangkang dalam list Restoran yg wajib dikunjungi :). 


Harga Leh Tahan Murah n sebab 2 la kot rase x best

Murahkan :)

 Posing b4 makanan sampai(ceria jew sbb ingt sedap)

 Chinese Tea, Bandung, Kedondong Asam Boi n  Jasmin Tea

 Wantan Mee Roasted Ayam :(

 Nasi Goreng MOHD CHAN

 Hokkien Mee

DIM SUM


P/S: Kantoi jugak aku ngan setan n nafsu makan aku.

08 June 2011

Nafsu Makan!!!!

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Wednesday, June 08, 2011 10 000 Caci Maki Terpaut pada
assalam!
Mood: Nafsu makan membuak-buak di tambah lagi bila tgk new n3 dr kawan-kawan seangkatan semuanya update pasal makan n restoran-restoran terbaru.  Restoran arab la restoran indon la restoran cina la adeehhhhh aku sangat jeles OK!!. . . Sekarang nie aku tgh dalam mood berdiet n berjimat so kene la abaikan hasutan syaitan di kiri kanan aku.  Aku harap2 dapat la bertahan. Memang dah lama giler kot aku x p mkn2 ngan mmbr, nie semua gara-gara aku dah gemok damn!!!. 

Sekarang nie aku tgk berlumba-lumba orang nak bukak restoran, deco semua nk meletop jew harga plak mahaL nk mampos tp makanan!! sedap lg kedai mamak!!. Itu semua pk duit n untung  jew kualiti makanan xde ahmpehh betoLLL!!!!!. 


Org kiter plak (termasuk aku) nampak jew restoran lawa skit mula la nk g try dlm otak kedai lawa makanan mesti sedap punye pastu bile x sedap maki hanum, rase menyesaL n geram sebab harga x berbaloi ngan rase makanan. Salah sapa x servey. Pasnie klau ada restoran baru bukak b4 g tanye 10 org yg dah g klau majoriti kate best baru la aku g so x membazir n terhindar dari dosa memaki hamun :)


p/s: saya sangat lapar!!!!! jom makan!!!

03 June 2011

kawen itu sedap kew!!!

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Friday, June 03, 2011 5 000 Caci Maki Terpaut pada
assalam smue~
tajuk n3 x leh blah!! xde kene mengene kot!!!
mood: xpasti sedey atau gembira. . .
Bulan nie je dekat 10 org mmbr termasuk sedara mara kawen. Ok aku happy sbb dorg happy ermm tp betol kew aku happy? ofcos la aku happy org2 yg aku syg smue dah menuju ke alam rumah tangga. Ok fine aku x leh nk tipu perasaan aku!! damn!!!!. Dalam-dalam happy aku ada skit rase sedey bukan sedey sbb apa sedey sbb aku masih lagi camnie sampai bile??? aku leh ckp aku ok jew hidup single tp kekadang 2 rase sunyi nak mapus. Umo-umo cam aku nie pttnye dah ada steady bf!!!! Aku penat kot nk layan soalan -soalan "kau bila lagi" kau nie mesti memilihkan sbb 2 xdew bf lg" "tipulah xdew bf" "kawan ramai tp sorg pon x sangkut". Boleh x aku nak haramkan soalan 2 di ajukan kat aku.  

Ok jgn ckp pape!! aku taw "jodoh pertemuan di tangan tuhan". "Suatu hari nanti kau akan jumpe jodoh kau". "Bawak bersabar"."banyakkan berdoa". 
aku dah muak dowhhh!!!!

p/s: weih geng tolong bagi pendapatan dalam bentuk lain boleh x?

sekian terima kasih.
 

Dunia Si muCux Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review