31 May 2011

LANGKAWI-PULAU PAYAR, PANTAI CENANG dan PEKAN KUAH

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Tuesday, May 31, 2011 6 000 Caci Maki Terpaut pada
korg ingat lagi x N3 aku yg terdahulu ada cerita pasal aku p holiday merehatkan minda aku tp tahap holiday yang x mencecah 100%??? ingat x? klau x ingt SILA KLIK SINI so harini seperti yang dijanjikan aku kasi upload pict2 aku kat sana walaupun x sampai tahap 100% sebab demam tp tetap ceria. Ok dengan bangganya aku mengumumkan tempat yang we all tuju adalah LANGKAWI PERMATA KEDAH walaupun aku dah sampai langkawi 2 3 kali tapi kali ni lain skit sbb aku x tuju tempat2 biasa yang aku tuju. Ok cerita sikit aktiviti
aku n da geng kat sana sampai-sampai airport jew kitaorg dikonfiuskan dgn mamat n minah kereta sewa yang masing-masing dok ligat pancing customer tetibe aku jadi blurrrr sebab byk sangat kerete dan jenis, cite punye cite dgn sorg kakak nie dapat ler harga rendah mulut kene manis br leh dpt harga rendah walaupun majoriti harga kereta kat sana sama tp kene pandai tawar jugak :).

Ok ari pertama xde apa yang best untuk di kongsi so kiter terus ke hari ke2. Hari ke2 ktorg abis kan masa di PULAU PAYAR memang syok. Pulau Payar langkawi nie korg leh g bila-bila masa x mcm pulau kat pantai timur ada bulan-bulan yg korg x leh g. Pulau payar nie coral dier biase jew x secantik pulau perhentian atau redang tp yg buat aku teruja sangat kat sana adalah baby shark bersepah weih ngeri aku. Mula-mula baby shark pas2 tepat jam 1 mak bapak shark pulak dtg mmg besar-besar kot lalu sebelah aku x cukup tanah aku berlari walaupon dlm air tp dorg kate shark nie x attack kalau org x attack dier dan aku rase shark nie spesies ikan yu kot jinak tp ada sorg mamat nie dier tunjuk jari dier kene gigit ngan shark 2 hihihi slamber jew. Ok harga package Pulau Payar nie RM180 satu kepala termasuk pengangkutan bus(pickup dr hotel), lunch, boat dan equipment. Hari ke3 ktorg jalan-jalan tempat biasa. 
So skg  cuci mata korng tgk pict2 aku yg xseberapa nie.

LCCT
Cik NeLLy n Cik Naz

K.A.M.I



MEREKA

PULAU PAYAR



Cantikkan?tapi sayang x ramai yang tau PULAU PAYAR nie


bayang-bayang baby shark

Ikan sarjan major sbb badan dier ada 3 belang


Baby shark kelihatan di situ :)



Mak bapak Shark pulak kelihatan disitu

 lagi seekor mak shark

 Coral yang Biase tp kat tengah sikit coral sangat cantik



yang lain dah penat tp aku tetap menten (mmg kaki berjalan)


Lepaking beLakang hOtel

CABEL CAR tp x naik cuaca x mengizinkan sangat frust :(


Aku sangat takut dan geLi sampai sudah aku pegang jew makanan tue




Nampak x aku kat celah-celah huruf tue???

Masih di celah huruf  


 -muCux-

 

Dunia Si muCux Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review