22 April 2011

Concert Justin Bieber Last Nite : melentur buluh bia dari rebung

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Friday, April 22, 2011
Assalam smue~
Camne hari-hari korang? ok? harap2 semuanya Ok. . .
Meh dok rapat skit! aku nak cite nie malam smlm aku bawak adik aku g Concert Justin Bieber(JB) dgn beberapa org rakan yg lain akceli aku x minat sangt JB nie tp sayang adik punya pasal aku g jugak la bawak dia. Adik aku nie mmg minat giLer JB nie bole dikatakan semua lagu JB nie dier hafal tp xla sampai beli cd original cam budak-budak lain maklum la kami nie keluarga sederhana so benda-benda yang kami rasa x perlu xyah la beli dgr kat radio n internet jew pun Ok, x pun downlaod jew hihihihihi.

Masa kat sana aku tgk bukan main ramai lagi budak-budak sekolah rendah umur seawal  6 7 tahun ok!! sporting betol mak bapak dorang kan? kecik-kecik lagi dah ajar anak-anak hiburan yg cam 2.  Umur semuda itu dah didedahkan dgn konsep hiburan camni bila dah besar mula bosan then mula la cuba hiburan yang lagi mencabar  berparty buih dan "sex" contohnya. Bayangkan lah parents sanggup  berabis duit semata-mata nak ikut kehendak anak kalau anak sorang 2 xpe nie sekali bawak 2 3 org termasuk mak bapak, harga tiket RM188 itu paling murah ok!!!(eh ada lagi murah RM98) ok cuba kita kali kan dgn 5org (family paling skit) WOW!!! banyak tue (kalau bagi duit 2 kat aku pun ok leh aku beli coki-coki). Bestkan jadi anak org kaya nie nak apa jew dapat mak bapak x kesah pun duit berabis kat tempat-tempat camtu janji anak-anak dapat terkinja-kinja melompat-lompat sambil menjerit bieber! bieber! i ♥ u dikala malam jumaat. Masing-masing x ingat nak sekolah esok (adik aku pun x ingt nk spm) itu semua angkara BIEBER FEVER!!!. 
Betapa kuatnya pengaruh barat kat Malysia nie. Pakaian tok sah cite la mmg ramai sangat selena gomez n justin bieber semalam naik rimas aku.

Time aku dulu jgn harap la nk merasa benda-benda camni kalau ada konsert free kat area rumah pun belum tentu mak abah aku nk bawak kadang tu sampai merajuk-rajuklah. Bila dah besar nie baru la mak abah aku bagi g sbb agaknya dorang rasa aku dah besar n dah leh fikir mana baik dan mana buruk  tapi dalam bagi-bagi pergi pun sepuluh kali call tanya bila nak balik, dah abis ke belum, dah kat mane nie hihihihihi. Niat nk merewang-rewang terus x jadi sbb takot abah call :)
**kalau nk tgk pict leh tgk kat cnie (aku malas nk upload pict)

**entri aku nie "menghighlightkan" budak sekolah rendah berumur 5-12 tahun. Umur yang masih tidak berotak utk berfikir, umur yang memerlukan bimbingan org dewasa utk membuat keputusan. Harap Maklum.

-muCux-

4 000 Caci Maki:

wahida othman said...

hahahah..hebat tol penangan justin bieber..

muCux said...

wahida: bieber fever. . mak bapak terbaekkkkk!!!

Akeyla Frr . said...

BETULBETUL <3

Finaz Jaafar said...

uiii kte mnt JB gak tp xda la smpy fanatik..bese2 jeh pn..tiket mahal..xmmpu la nk pi

 

Dunia Si muCux Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review