10 March 2011

Naik tangga punye cerita!!

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Thursday, March 10, 2011
assalam smue~
b4 nie punye entri x ingt nk bagi salam :p
Hari nie masuk hari ke 4 aku naik tangga blk uma. B4 nie asyik ckp jew kat mulut nk naik tangga tp x jugak naik tp kali nie tekad nk naek jugak memandangkan lemak aku makin membesar bagai johan terpaksa la aku gagahkan jugak tulang2 nie untuk bergerak aktif.

Aku naik tangga sbb malaz nk g jogging dan antara alasan malas nk g jogging adalah masa tidak mengizinkan (boleh cm 2?) hihihihihi aku blk keje kol 5.30, gedebak gedebuk (still dok depan PC sambil tangan dok menari2 kat keyboard) kol 6 lebey jugak la br gerak blk, sampai uma dalam pukul 6.30 pastu solat asar dalam kol 6.45 baru selesai so aku rase x berapa sesuai la nk berjogging time nk dekat2 magrib nie (mak kate nanti kene sorok ngan hantu kopek) sbb tulah aku ambik langkah untuk naik tangga lebey selamat betol x?. . uma aku tingkat 10 so dari basement naik smpai tingkat 10 adeehhhhhhh penat taw.

Kat tangga 2 xdew tulis tingkat berapa so aku maen agak2 jew la. Mula2 rase cam dah tinggi sangat dah aku naek then stop la skali tgk br tingkat 6 xpew trz kan naik paz2 kira tingkat nie ok cnfrm tingkat 10. Sekali tgk haiyoooo rupenya baru tingkat 9 la niat aty nk naek lif jew tgg lif punya la lama, xpew naek tangga lg satu tingkat dah cam org giler dah aku kuar masuk pintu tangga sib baek xdew CCTV kat tangga 2 klau ada wat maLu jew :).

1st day naek tngga rase cam nk mati mintak oksigen mintak nyawa mintak segala la tp masuk hari ke3 makin stabiL. Aku nie maen jew futsal segala bagai tp x fit jugak. Harap-harap lepas 6 bulan aku naik tangga aku leh kurus :)


**say no pada LIF

-muCux-

0 000 Caci Maki:

 

Dunia Si muCux Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review