24 March 2011

Cerita pasal Tuala Wanita

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Thursday, March 24, 2011
assalam smue~
sihat x?Mood aku hari sangat jeles sbb "sang mereka" sedang xcited nk g bercuti dekat Pulau Lang Tengah huarggghhhhhh sangat jeles. . .Aku x dpt menjoinkan diri cos percutian ini dipLaning last minit so keadaan sen dan aku yg sangat bz. Terpaksa la aku merelakan "sang mereka" pergi tanpa aku disisi. (Aku Mogok nanti blk aku xmo dgr sepatah haram pasal "sang mereka" kat sana ok!!!)

Ok berbalik pasal
entri harini aku nk cite pasal tuala wanita perasan x skg nie bukan main byk iklan n jenis tuala wanita, ada yg panjang, pendek, lebar, nipis, tebal, overnite, over slim, maxi n sebagainya. Model-model iklan pulak artis yg "fofuler" macam Nora Danish, Adibah Nor, Scha Alyahya, Stacy n Yuna. Iklan tuala wanita skg nie dah sama level dgn iklan barangan lain. Tiada Lagi segan dan silu,

Teringat pulak time kecik-kecik dulu time 2 jenama sanita paling fames xdew jenama lain dah yg paling terbaekkk, di bungkus dalam kotak empat segi tepat,  warna kuning  dan hijau (klau x clap aku lah)  x ingt ada bape keping dalam tu. Bila mak suruh g kedai beli sanita menagis-nagis aku xnak sebab malu tp terpaksa jugak la nanti jadi anak derhaka plak pastu  pakcik kedai 2 bukan main lagi balut dgn surat kabar pas2 bungkus ngan plastik hitam plak punya la nk sorok jgn bagi org nmpk benda 2 hihihihi.

tp skg nie lain plak citenya orang siap buat iklan utk tuala wanita n dah macam-macam jenama tinggal  nak pilih jew mane yg sesuai ngan korng wah dah cam pilih baju plak kan? yg paling x best skali tuala wanita 2 disamakan plak dgn roti. Bagi aku itu sangat x patut berpada-pada la makanan yg kiter makan hari-hari disamakan dgn tuala wanita siap main campak2 lagi roti 2 huhuuhu.

Kesimpulannya tiada lagi perasaan segan n malu utk bercerita pasal Tuala Wanita pada zaman ini dan sebab 2 jugak la aku berani nk cite kat cnie. Tepuk Dada Tanya Selera.

-muCux-

8 000 Caci Maki:

marish sha said...

setuju ,
dulu mmg kalau mak suruh beli je mesti taknak ,
malu kemain ,
tapi sekarang elok je bnde2 2 terpapar kat tv ,
orang laki pun seronok je membahan siap tanye2 jename lagi semua .
hebat betul zaman sekarang ,

biase lah mucux , zaman kan dah moden .
ape bnde dulu2 yang sembunyi yang rahsia , sekarang semua boleh terdedah begitu saja .

ini namanya arus permodenan .

suffer8zine said...

hehehhe tau x pe, besepah iklan ni, kejap bran itu kejap brand ini, nasib lelaki x leh pakai, wkwkwkwkwk :P

Terkini : Belasah Ibu Sebab Kahwin Lain

muCux said...

dear sha hihi malukan masa dulu nk beli skg nie org dah x heran dah :)

muCux said...

suffer8zine u pkai bran apa? hihihihihihi

WILAYAH C.T.M said...

yelah,malu la sikit kan.ni kes yg dalam2 pun dah heboh2 apahal entah.suami i pun cakap..apasal benda ni pun nak buat iklan macam2..tak malu ke diorang ni.tengokk..ish3

muCux said...

bezakan dulu dgn skg?
dulu nk beli benda 2
siap balut lg tp skg :)

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

sy pun jual tuala wanita..hehe..oklah tu bisnes kecil²an

muCux said...

CIK BETTY : tuala wanita awak dah ada iklan x? :)
saya nk jadi model bole x dear?
hihihihihihi

 

Dunia Si muCux Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review