10 February 2011

Dunia aku tanpa intenet??????

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Thursday, February 10, 2011
heLLo smue!!
ermm kowg dpt bayangkan x pada zaman moden camnie hidup kite tanpa internet???adeehhh aku rase aku leh jd giler sepere (bak kate org perak). Rasenya x Lengkap jew idOp kLau satu hari x ngadap Lappy Or PC dan berinternet. kLau x kuar dating sebulan pown Leh tahan Lagi tp jgn x ngadap incik Lappy aku nie sehari adeehhhhh x keruan aku jadinye mandi x basah tido x lena makan x kenyang cam org angau. 

Internet nie dah jadi cam satu keperluan dan x mustahiL la ramai blogger2 baru yg muncuL(termasuk la aku)  n yg jadi magsa blogger2 lama byk soalan diajukan bertubi2 mcm M16 cmne nk dpt ramai follower, camne nk buat widget cmnie, cmane nk buat entry yg bezt, camne nk bg trafiik naek n mcm2 lagi (aku la 2 hihihi) Bagi abg2 n kakak2 bLogger yg dah lama dalam dunia blog nie thanks sbb x kedekut ilmu tp ada jugak blogger2 lama nie jeniz mlz nk layan blogger2 baru nie, 2 smue terpuLang pada individu 2 sendiri tepuk dada tanye selera :).

Even skg nie budak2 sekoLah rendah pown dah ada blog cth terdekat adeq aku yg kecik 2 umo 8tahun smue benda dier taw kekadang aku yg tanye dier "cmne nk wat camnie n cam 2"  bayangkanla cmne la x taw klau dah ari2 ngadap internet bLajar skg nie pown pkai internet cam SKOR A  kiter ni ingatLa dier study upenye berFB haiyOoooo!! nak kene bLasah dak kecik nie!!!

Dulu klau nk berinternet kene g cyber cafe bayar la 3.50 sejam. Kumpul duet sekolah nie semgg sbb nk g cc  punya pasaL snggup x makan. Dulu nk chat pown bukan cam skg nie, dulu kene masuk laman kampung or arc kew mrc tah aku pown x ingt smue jenis org ada kat sana, skg nie xyah ssh2 dah YM ada FB ada TWITTER ada siap leh sembang ngan artis lg.  Semua kemudahan diujung jari dulu nk baya biL kene beratur skg nie maen klik2 jew :). Zaman dah moden kiter kene ikot arus permodenan kLau x nk ketinggaLan yg penting tahu nk beza mana baek mane buruk. Org asli pown ada wifi skg nie taw :)

-muCux-

0 000 Caci Maki:

 

Dunia Si muCux Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review