28 February 2011

Lepaking @ OLd Town setapak . .

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Monday, February 28, 2011 2 000 Caci Maki Terpaut pada
Assalam smue~
apa kaba?sihat? Harap smue sihat :) Hari ni isnin so mood nk berkerja pon dah tentu2 mood hari isnin aka malas. . adeehhh nape la ada hari isnin yg malas dan membosankan :( Puas dah aku cari semangat hari isnin nie tp x jumpe2 jugak dari zaman sekolah-sekolah dulu sampai la zaman dah berkerja nie ari isnin mmg aku ssh nk handle. Korg ada cara x? hihihihi. . .Apa apa pon harap u all smue xdew mood isnin cam aku  nie. .Ok entri kali nie nk kongsi kemesraan aku bersama beberapa org teman terapat aku "lepaking @ old town setapak"  old town nie mmg tempat wajib ktorg klau nk p cuci mata kat danau hihihi dah mmg x leh dipisahkan dah mana x nye setiap kali nk lpk tempat lain ada jew halangan. Mulanya nk pekene nasi lemak malis kat malinja then penuh lari ke malis setapak penuh jugak last old town jugak jd pilihan 2 la org kata klau dah jodoh lari jauh mane pon tetap bersama :) Lepas lepaking  ktorg mengabiskan masa berwindow shoping n shoping kat danau kota trz kew cheras down town :). Sebenarnya dah lama ktorg x lepak2 camnie memandangkan masing2 bz dgn hal masing  so last weekend ari 2 plan nk g cameron mlm b4 nk ke cameron 2 ktorg abizkan dgn lepak smpai pagi. . .naik cameron x tido satu hari lepak punya pasal :). njoy da pict ya  :)






Noodle Station

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Monday, February 28, 2011 5 000 Caci Maki Terpaut pada
Time: Lunch Hour
Location : Noodle Station Alamanda











-muCux-

24 February 2011

Cameron Highlands here i come!!!!!

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Thursday, February 24, 2011 7 000 Caci Maki Terpaut pada
hye smue!!
Apa khabar?Harap smue sihat2 beLaka. . .Apa plan korang weekend nanti?Aku punya plan nk naik Cameron Highlands ahad nie dgn mmbr2 tercinta sangat teruja memandangkan pale hotak aku skg nie pown tgh serabot. Sekarang nie aku tgh dok pk2 nk pkai baju apa nanti? ermmm tgk dlm lemari koleksi x di update nmpk gayanya terpaksalah aku merayau2 kat danau kota sabtu nie (cik nelly n cik naz jgn lupe teman aku ye) Mentang2 la baru jumpe incik Tabung Haji td skg dah x ingt dunia ye cik ainn. Camni la aku kebiasaannye klau ada plan nk g mane-mane ngan mmbr2 or family, aku mezti serabot pk nk pkai apa. Nak buat camne kan dan mmg peel kaum hawa cam 2 harap mengerti ye kaum adam :)

Kesimpulan pada entri aku kali nie ialah aku masih mencari idea :)
Klau sesapa ada idea leh la komen ye. . .klau agak2 komen box aku 2 kosong aku anggap jew la korang pown kekeringan idea :)


suke ngan top itam nie :)

 nak cari baju corak gimau

xdpt baju suar pown Ok :)


Sekian Jumpe Lagi ♥

-muCux-

23 February 2011

BALIK MASAK!!!

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Wednesday, February 23, 2011 11 000 Caci Maki Terpaut pada
Hari nie aku jadi mak sbb mak aku outstation sok br blk huhuhu mak sangt rindu kan mak :( . . .smlm aku masak simple2 jew kangkung goreng belacan n ayam masak halia. Hari nie nk masak cencaru sumbat n ikan kerisi masak lemak. . .abah aku pepagi td dah oder nak makan 2 x sempat nk tunggu ptg takot dier blk lmbat katenye huhuhuhuhu. . .
bye smue aku mau balik masak :)
Sekian Terima Kasih :)

*Kawan aku kate aku dah boleh kawin

-muCux-

Luahan Perasaan seorang AKU!!!!

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Wednesday, February 23, 2011 3 000 Caci Maki Terpaut pada
Bukan niat aku nk tinggalkan korang tp aku kena utk kehidupan yg lebih sempurna.  .kiter still boleh berkawan tp utk hang out, huha2 cam dulu mungkin tidak lagi. Aku taw korang perasan ngan perubahan aku sejak 4 5 bulan lalu, aku slalu menggelak bile korang cll ajak hangout, tgk wayang n buat aktiviti kiter. . .Bukan niat aku nk larikan diri dari korg tp aku perlu sedikit ruang :)

ye!! mmg korang ckp korang x pernah nk halang aku utk berubah tp korang x berada kat tempat aku. Semua benda yg kiter buat boleh menyebabkan aku kembali cam duLu iman aku x cukup kuat, pendirian aku belum cukup teguh bukan aku nk cakap korang nakal aku nie baik tp perubahan aku perlukan sesuatu utk support aku. Aku bukan nk buang korang dalam hidup aku, aku sayang korang sangat sayang . . harap u all faham ye :). . .

Bagi aku mase ye kawan2 biLe aku dah betOl2 yakin ngan diri aku kiter hangout ya. Mungkin hangout kiter kali nie cara lain :)

 miss dat moment babe :)





**Aku x pernah lupe kenangan kiter bersama. . . 
 Happy sangat-sangat. i ♥ u aLL so much :)

-muCux-

Liga FutsaL DASAR 2011

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Wednesday, February 23, 2011 3 000 Caci Maki Terpaut pada
Assalam smue!!

Hari nie aku nk kongsi pict2 futsal aku ngan korang walaupon main cam ayam berak kapur tp nk kongsi jugak x kire nk jugak!!. .Futsal Liga Dasar nie anjuran warga DASAR semperna persiapan untuk sukan Treasury bagi mencari atlet2 yang hebat untuk mewakili team Kewangan nanti. Aku paLing jauh leh g sampai sukan Treasury je nk g sukan Kewangan mmg harapan la x layak beb x cukup hebat hihihihihi. . .Grand finale futsal liga dasar pada 1 mac 2011 team aku menentang team ekomoni bertempat di kompleks futsal presint 18 court Mokhtar Dahari. Court Mokhtar Dahari ni ialah court yg bersaiz internationaL, agak besar dari court2 biase. Memang separuh mampus la aku main nanti.   Pict x byk tp aku nk kongsi jugak walaupun pict ktowg berposing jew hihihihi. Pict ni aku curi kat Cik sue . . . nJoy Ya!!!

 Player Wanita Team CUKAI (BAC)

 KAMI Selalu menang posing. . kaLah pon tetap posing :)

 Player Lelaki CUKAI (BAC)

  Tores membawa bOla :)
(masa perempuan main xdew sapa sudi nk snap pict )

Cube Teka mane aku??? 
sapa BetuL aku bg hadiah tepukan gemuruh :)

22 February 2011

JOM JOIN FACEBLOG!!!!

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Tuesday, February 22, 2011 3 000 Caci Maki Terpaut pada
assalam smue~
Hari ini aku byk masa yg terluang so aku isi ngan join Segmen, Contest, Giveaway n Faceblog nie, sangat mudah dan cepat. Faceblog membolehkan kiter berkumpul sesama blogger kat alam maya nie sambil mempromosikan blog2 korang yg kiut2 2. . .Suka tgk Faceblog nie comeL sangt warna pink lagi dari situ kiter dah leh taw jantina Faceblog nie apa :) bagi yg lain nk jOin leh klik kat sini Faceblog

Hati-hati dengan web ni

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Tuesday, February 22, 2011 0 000 Caci Maki Terpaut pada
Kepada yg ade akaun maybank2u..just berwaspada..jangan termasuk login kat web phishing ini sudah le ye..make sure tengok web address betul2..coz bile kli kat sini..memang serupa ngan MB2Unya page login..kalau tak tengok address tu memang kene tipu la..aq dah try READ MORE

** thanks kak baiti for info :)
 

Daphne Iking Sudah Peluk Islam?

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Tuesday, February 22, 2011 3 000 Caci Maki Terpaut pada
assalam smue!!
kowg minat ke ngan DAPHNE IKING nie?ok cite skit pasal dier nie, berasaL dari Sabah aku mula mengenali beliau semasa beliau menjadi host program explore race pada tahun 2004 sejak 2 aku ikuti jugak la perkembangan die secara kasar walaupun aku nie xdew la minat sngat ngan dier nie. Aku  sangt suke tgk video dier dance lagu MJ dgn sazzy falak n beberapa rakan artis lain sangat comeL. Betul ke daphne iking peluk islam? aku sendiri pun x pasti sejauh mane kebenaran entri aku nie :) korg baca la sendiri klau korang nk taw lanjut>>>READ MORE


19 February 2011

Koleksi DOA-DOA

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Saturday, February 19, 2011 3 000 Caci Maki Terpaut pada
assalam smue!!

Hari aku dok uma jew x g mane2 mLm nie br la nk gerak g pasar malam with my anti nk cr shawl baru hihihihi. . .aku abiz kan mase dok uma dgn blogwalking n bukak web2 yg berinfomasi then aku tertarik dgn web darussyifa n kat sini aku nk kongsi beberapa doa yg menarik minat aku. Insyaallah aku akan amaLkan :)

















*kLIk pada gambar utk image yg lebih besar

-muCux-

CINTA pada KERJA!!!!

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Saturday, February 19, 2011 6 000 Caci Maki Terpaut pada
assalam~
Cammne hari anda arinie?OK?good.. . hari nie aku dgn berbesa hati nk bawak kowg tgk partition aku. ..kat cnie la tempat aku bertungkus lumus berkerja mencari sesuap nasi demi menyara anak-anak dan suami diri sendiri. . kLau serabut meja aku maka serabot la otak aku klau kemas meja aku maknanye kemas la otak aku huhuhuhuhu. . .  

 aku suke tampaL pict yg megarut2 hihihihi. . .
(kak baiti ckp dah cam meja wartawan)

 Meja aku sesama xdew keje suci jew aku tgk. . .
(makanya otak aku tgh kemas masa nie) 

 WaLLpaper PC aku tp skg dah tukar :)
(nmpk x tag 5S tue?5S 2 la yg wat aku x senang duduk setiap kaLi audit 5S dtg)


 Note yg xdew kene mengena ngan keje :p

Nie meja aku separuh serabot. . kLau nk tgk tOl2 serabot kene dtg ofiz aku 
sbb klau meja aku dah serabot aku xdew masa nk snap2 pict nie :p

Kepada anda semue selamat berkerja dan tanamkan Lah dalam diri "KERJA ADALAH IBADAH"
nescaya anda akan berasa happy (wahhh ye ye jew aku nie padahal aku skg tgh stresss) 

-muCux-

Saat Aku Merepek. . .

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Saturday, February 19, 2011 7 000 Caci Maki Terpaut pada
bile prot aku mula bunyi2 memlm cam gini mmg aku tension. . .aku nie tgh diet xkan nk mkn kot mlm2 nie tp prot bunyi x ingt dunia huhuhuhu tetibe aku jadi konfius nk makan ke x. . ok try usha jab kat dapo ada apa??? adeeeeehhh xdew pLak benda yg ringan2 tok aku mengunyah saba ye cik ainn anda pasti berjaya jika anda berusaha keras. . .Cari lagi dan Lagi ok dlm peti sejuk ada nugget tp mlz nk goreng boleh cam 2? pasti ada cara lain PK PK dan PK "tap" (bunyi petik jari) calling driver ajak p mkan x pown soh dier beli kan burger wahh selere jin kata diet!!!(saLah satu penyumbang utama diet aku gagaL) . .yes!!!
sekian terima kasih :)

-muCux-

18 February 2011

BiLa Diri Diuji

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Friday, February 18, 2011 0 000 Caci Maki Terpaut pada
assalam smue~
Aku skg nie tgh stress dan sangat stress pale otak rase nk pecah bila diri diuji dgn ujian yg aku x mampu aku nk tanggung terasa sungguh lemah iman dlm diri ini. Sedaya upaya berlakon utk menampakkan seperti  normaL tp hampa. . Pohon agar tuhan meringankan beban aku :)
sekian entri kali ini.

-muCux-

MESSAGES dari Facebook founder Mark Zuckerberg

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Friday, February 18, 2011 2 000 Caci Maki Terpaut pada
Mornink smue~

nk stOry skit nie pepagi tadi sampai je ofis cam biase la on PC then bukak email, FB, Blog , bharian n bLa bLa bLa cek mane2 benda yg x sempat aku nk repLy sebelum tido smlm. Pastu aku dpt satu msj nie dari saLah seorg rakan alam maya aku. Kesahihannya aku sendiri x pazti tp aku just nk kongsilah n aku x buat pun malas hihihihi terpuLang La pada kowg smue nk buat atau x tepuk dada tanya selera. . jOm kiter tgk apa dier
jeng jeng jeng~

Sorry that I had to send this message. Since Facebook has recently become very popular, has become the many complaints that Facebook has become unacceptabldy slow. The report shows that the reason is that Facebook has a number of non-active members and, secondly, many new Facebook members. We want to send this message to see whether you're active members or not. If you're aktiviinen, can you send this message to at least 15 users. Use the "Copy - Cut and Paste" to show that you are still active. Those who do not send this message within 2 weeks in, will be removed in order to get more space. Send this message to your friends to show me that you are still active, and do not want to be removed.

Facebook founder
Mark Zuckerberg
 
Ok ni  pLak translate BM
 
maaf saya terpaksa menghantar mesej ini. oleh kerana facebook menjadi sangat popular kebelakangan ini, banyak aduan bahawa facebook menjadi lembab (lambat). laporan menunjukkan bahawa penyebabnya ialah terdapat beberapa ahli tidak aktif dan yang kedua, banyak ahli baru. kami menghantar mesej ini untuk mengenalpasti sama ada anda adalah ahli aktif atau tidak. jika anda aktif, boleh anda hantar mesej ini kepada sekurang-kurang 15 pengguna. guna 'copy/cut and paste' untuk menunjukkan bahawa anda masih aktif. sesiapa yang tidak menghantar mesej ini dalam masa 2 minggu akan disingkirkan untuk mendapatkan lebih ruang. hantar mesej ini kepada rakan anda untuk menunjukkan bahawa anda masih aktif dan tidak mahu disingkirkan .

sO korg cmne?
tetibe terpikir lak aku nape la nk kene anta msj kat 15 org sebab nk taw aktif kew x sedangkan leh jew tgk kat profile kiter klau dah sehari berpuluh-puluh status kiter update x kan x aktif lagi kot. . semak inbox aku la ramai sangt dok msj benda yang sama. chOiiiii!!!

-muCux-

17 February 2011

LEPAKING with friend @NZ Garden

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Thursday, February 17, 2011 3 000 Caci Maki Terpaut pada
assalam smue~
ambik kesempatan nk ucap thanks kat smue yg "mengfollow" :)
ok berbalik pada entri kali nie hihih xdew apa yg bezt pon juzt nak kongsi salah satu aktiviti aku masa lapang BERSANTAI bersama Ben Ashaari friend :).  Aku rase lepaking nie  ialah aktiviti wajib setiap org di muka bumi ini melainkan org itu anti sosial cuma yg bezanye adalah pengisian masing-masing. Pict ini dirakam setelah selesainya majlis kawen izzat Selamat Pengantin Baru izzat :)


Location : KLCC n NZ Garden
Ahli Jemaah: Ainn, Aaron, Pojie, Qena n Daus


 with mama qena 

 with my skinny aaron 

 KesengaLan TerLampau

TERJUIH

incik pojie (akceli nama dier nasrul pojie 2 nama bapak dier
 tp dah cam nama dier plak. . 
ada skali 2 aku cll uma dier paz2 ckp nk ckp ngan pojie
 last2 bapak dier yg jawap adeehhhhhhhh sib baek bapak dier ok :p)

Daus hanya expose tangan jew 

khusyuk x kami :)

Aaron mmg suke buat muke :)


*miss u all sangat2 :)

-muCux-
 

Dunia Si muCux Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review