26 January 2011

Remaja Perempuan Mengandung Anak Luar Nikah Purata 1 Juta Setahun. . . .

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Wednesday, January 26, 2011 1 000 Caci Maki Terpaut pada
addeeeehhhhhhh
aku sendiri ngerii bace tajuk entri aku. . 
aku br jew lepas tgk 360 dowg dok kupas pasal benda nie la. . .ermmm 1 Juta setahun satu jumlah yg byk mana taknye remaja2 skg nie makin berani. . biLa jLn kat sg wang, pavilion n klcc(antara tmpt yg famous) tgk berapa ramai budak2 sekolah yg dok melepak dgn pakaian tah pape paz2 x reti hormat owg langsung minum arak depan2 owg french kiss berpeluk2 kat tepi jalan siap mmbr rakam Lagi paz2 post kat FB n youtube bangga biLe smue owg tgk ko berpeluk2 kat tepi jalan 2 ishhh mmg xde maruah Langsung si bf konon nye merajuk sbb gf dier pilih KLCC dr dier bak kate adeq aku kLau aku jd gf dier "aku reLa piLih JAMBAN dari kau" bukan nye encem sngt pown , sian mak bapak dier maLu dpt anak cam 2. .  kLau la adeq aku cam 2 mmg mati aku kejekan dier klau nk kawan kew  njoy kew aku x kesah tp kene taw batasnya. . .kiter owg islam kLau x alim sangt pown tp kene slalu ingt kiter owg ISLAM. aku duLu pown njoy jugak huha huha gig clubing sini sana tp xdew la sampai x hOrmat Owg n still bole pk mane baek n mane burOk. . . dak2 skg nie jgn wat maen umo baru 11 12 tahun tp dah ada bf umo 25 26 tahun makkkk aiii terkejut aku. . aku duLu ada bf pown masa aku form 2 2 pown kapel kejab jew aku putus ngan dier sbb kLau kuar date dier nk pegang2 tangan aku. .issshhh x suke aku!! so putus betapa kolotnye aku duLu tp bile tgk dak skg nie sO x mustahiL setahun Lg angka anak luar nikah meningkat camne la anak2 2 nk hadapi masyarakat bile besar nanti bile owg taw dier anak luar nikah sian jadi mangsa keadaan atas perbuatan owg Laen :(   
camne la zaman anak2 aku esok. . arap2 aku dpt la didik dowg ngan cara yg betOL. . .ALHAMDULILLAH aku masih di landasan yg betOl walaupown x sempurna :)


 nie La dak yg piLih KLCC dr bf dier 2. . . .BERANI GILER


penyumbang terbesar anak2 luar nikah akan dtg. . .

-muCux-

Pencarian Bloglist Selama 1 Tahun Melayu Frustrasi

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Wednesday, January 26, 2011 6 000 Caci Maki Terpaut pada
Cam biase la pepagi nie b4 start wat keje belek2 blog member singgah sat kat bLOg kak baiti perkara wajib setiap kali aku mengadap PC atau lappy aku suke tgk blog dier mane yg aku suke aku letak kat blog aku n aku tiru  hihihi kire kak baiti nie mentOr aku la dlm dunia blogging nie thanks ye kak sbb byk membantu :). bile bukak blog dier td terpanggil aku tok join Pencarian Bloglist Selama 1 Tahun Melayu Frutrasi nie dptLa perkenalkan bLog aku yg setahun jagung nie pada blogger2 smue. . . pada sesapa yg berminat nk join jOm KLIK SINI>>

-muCux-

25 January 2011

Ada Apa Dengan KHURAFAT?????

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Tuesday, January 25, 2011 4 000 Caci Maki Terpaut pada
khurafat kutip 2.5 juta dalam masa 4hari????
dgr cam gempak jew kan actlly aku br blk dr tgk cite 2 kat THE MINES dgn mmbr aku. . .aku nk sngt tgk sbb promosi dier kat hotfm cam gempak sngt ramai yg respon ok so aku pown sangat teruja nk tgk aku pown g la tgk tp hampa x seperti yg di gempar gempurkan bagi aku jalan cite dier biase jew namun ending dier buat kiter x jangka n akan ckp "nape nie?" "eh sapa?" "owhh dier upenye" . . .jom aku story ckit cite dier pasal apa. . . mengisahkan seowg lelaki bernama johan(samsul) baru berkawen ngan aisyah(liyana jasmay) awal perkawennye hidup aman dan bahagia namun tanpa disangka ada gangguan misteri yg berterusan telah mengganggu johan di tambah pula dgn kemunculan exgf johan anna(sabrina ali) walaupown telah megetahui johan telah berkawen namun anna terus mengganggu dan merayu utk menerimanye kembali tetapi johan tetap pertahankan keluarganya dan bertekad tidak akan menerima anna kembali oleh sbb  2 anna sngt frust dan beberapa hari kemudian anna telah dijumpai mati bunuh diri. . . . dalam perjalanan menghantar anna ke kampung utk dikebumikan ada beberapa kejadian berlaku.. . nak taw ending dier cmne tgk sendiri. . .
*** 3star for KHURAFAT

-muCux-

Tiket aksi sumbangsih dijual Jumaat

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Tuesday, January 25, 2011 2 000 Caci Maki Terpaut pada

2011/01/25

TIKET perlawanan sumbangsih merebut Piala Sultan Ahmad Shah antara Selangor dan Kelantan akan mula dijual Jumaat ini bermula jam 9 pagi di Stadium Shah Alam, Selangor.

Harga tiket adalah RM20 untuk dewasa dan RM9 bagi kanak-kanak bawah 12 tahun Lagi>>

**Perlawanan Piala Sumbangsih itu, sebagai pembuka tirai Liga Malaysia musim ini, melibatkan Selangor, selaku penyandang juara Liga Super 2010 dan Kelantan. Harap-harap tahun nie xdew lg la kes2 yang melibatkan nyawa nie cam tahun sudah ada yg smpai bergado n meninggal sebab masing2 nk tunjuk terer. . yang si A x leh terusik  skit yang B pLak cepat terasa. Disebabkan segelintir penyOkong kiter yang xdew semangat kesukanan camnie la (pk asyik nk berbalah sesama sendiri jew) akhirnye owg2 cam aku nie jadi mangsa takot nk p stadium Lg hihihi  aku nk p tgk bola bukan nk tgk westling. . .ngeriiii bile ingt blk kejadian tahun lepas depan mata aku mamat 2 kene tibai. . . sO stiLL thinking nk p stadium Or juzt tgk kat uma(ada kew live). . .ermmm tunggu jew la aty aku cmne ari jumaat ye :)

b4 aku bLah jom2 sesama kiter layan lagu THE RED GIANTS!!!! :)

Merah kuning lambang kebanggaan
Selangor merancang kejayaan
Gemuruh sorakan menggegarkan
Cabaran disambut dengan kesungguhan
Kecemerlangan, kecemerlangan
Kecemerlangan jadi kenyataan
Merah kuning keberanian
Menempuh segala halangan
Sekali melangkah buktikan kemampuan
Merah kuning keberanian
Menempuh segala halangan
Sekali melangkah buktikan kemampuan
elangor Darul Ehsan Selangor....Darul Ehsan
Jersi Baru RED GIANTS!!(biase jew pown)


so kowg mezti dah taw aku penyokong mana kan?
 
"majuLah sukan untuk seLangor dan aku"

-muCux-

24 January 2011

Gempa bumi sederhana landa Mindanao

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Monday, January 24, 2011 0 000 Caci Maki Terpaut pada

2011/01/24

KUALA LUMPUR: Gempa bumi sederhana berukuran 5.1 pada skala Richter melanda Mindanao di Kepulauan Filipina jam 2.28 petang ini, menurut Jabatan Meteorologi Malaysia hari ini.
Kenyataan jabatan itu menyebut gempa bumi sederhana itu berpusat di 269km barat daya Davao di Filipina dan 591km timur laut Lahad Datu di Sabah. Gempa bumi itu tidak membawa ancaman tsunami.

- BERNAMA

23 January 2011

sOaLan cepu GANGSA!!!

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Sunday, January 23, 2011 4 000 Caci Maki Terpaut pada
ingt cam malas nk update blog arinie
sbb no idea+no mood
tp tgh dok belek2 FB tetibe terbace status sowg mmbr aku nie


"jawapan apabila ditanya bila nak kawen..
1.saya dah lama sgt minat sgt ngan husband/pakwe awak... boleh ker???
2.makcik ada anak teruna tak...klau ada bleh la masuk minang sy.
3.knaper tanyer...engkau nak kawen ngan akoo ker..
4.agak22 ko tau tak biler engkau nak mati..
5.agak22 boleh tak tolong pinangkan si remy ishak ke si fahrin ahmad tuh ke tuk akoo"

hihihi sangat tertarik dgn status minah nie
dier nie antara mmbr2 aku yg ssh nk berbf jugak la
sbb 2 la soalan2 cepu gangsa camnie slalu diajukan oleh 
owg2 yg sangat suke ambik taw perihaL owg laen nie
kekadang 2 sangat stressssssss!!!!!
biLe smpai time taw la ktOwg nk kawen :p

slalu jugak la ktowg meluahkan perasaan masing2
leh di kate kan ktowg nie sehati sejiwa la hihihihihi
sebenarnya bukan ktowg nie memilih tp blum jumpe yg serasi bersama
ceh wahhhhh(geLi plak aku dgr)
papepOwn owg kate jodoh di tangan tuhan
klau ada bf pown tp seru x sampai lg x kawen2 jugak.
tunggu dan teruz menunggu :)

-muCux-


22 January 2011

2nd nite @ sepitaL

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Saturday, January 22, 2011 0 000 Caci Maki Terpaut pada
huhuhuhu smlm 1st time aku tido sepitaL bukan sbb sakit tp jaga owg sakit hihihihi
so far xdew pape cume nye sakit2 badan sbb tido duduk atas kusi
adeeehhhh ase cam x sabo giler nk tgg subuh 2 pown aku mengadap lappy aku smpai kol 3
tp still terasa lmbt nk subuh. . .arinie aku tido sepital lg tp kali nie benda laen pLak yg menghantui pkran aku nak taw menda? adeeehhhh abah aku sakan ngan cite seram kat sepitaL cmne aku nk hadapi nie aku nie dah La penakot giler sbb 2 aku x suke sngt dgr owg cite antu or tgk cite antu cite antu yg aku berani tgk cume satu cite jew "hantu kak limah balik rumah" cite antu laen klau tgk pown tgk dalam keadaan aku x siuman :)
jgn mlm nie ada yg tegur aku xdew muk* dah ler huaaaaaaa!!!!! takoootttttt!!!!
arggghhhhhh toLOnggggggggggggggggg!!!!!!

p/s ingt nk upload pic tp naek plak bulu roma aku nie. . . . kowg bayangkan sendiri la erk. 

-muCux-
 

Tabiat baca rakyat Malaysia naik 1.3 peratus

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Saturday, January 22, 2011 0 000 Caci Maki Terpaut pada
Tabiat membaca di kalangan orang ramai meningkat sedikit sebanyak 1.3 peratus tahun lepas dengan 56,676 telah mendaftar sebagai ahli perpustakaan tempatan di seluruh negara, menurut statistik Perpustakaan Negara Terus membaca



hihihi aku pown dah lama dah x p pustakaan time study2 dulu rajin la bole dikatekan tiap2 mgg mezti g skg nie zaman dah moden semue info leh dpt secara on9 jew. . blog adalah antara media yg bole memupuk sifat membaca. Credit pada blogger2 yg memberi byk info x kira la dari segi hiburan, isu sesama, info terkini mahupown politik. Antara blog2 yg byk  memberi info yg berguna adalah seperti myadha, shares something, abg ben, syokblogincik fisau dan byk lagi. . .

p/s membace jambatan ilmu lepas bace my entry jgn lupe be my folower ya :)

-muCux-

21 January 2011

Dugaan ALLAH s.w.t

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Friday, January 21, 2011 0 000 Caci Maki Terpaut pada
Menjalani liku-liku hidup sebagai seorang manusia, kita tidak akan dapat lari daripada diuji oleh Allah s.w.t. Ujian yang mendatang selalunya menjadikan diri kita lebih tegar dan kuat. Masakan tidak. Ujian mengajar seseowg utk jadi lebih lasak dalam menggalas setiap bebanan kehidupan. Allah menguji hambanya dengan kecelakaan dan kesenangan, dengan kesihatan dan kesakitan, dengan kemewahan serta kemiskinan. . .
duduk kat sepital nie tgk owg dgn mcm2 penyakit tol2 menginsafkan aku. . syukur aku sangat sihat setakat nie dan berdoa semoga aku tidak di uji dgn penyakit2 yg kronik. . .
ALLAH maha ADIL setiap ujian atau dugaan yg di turunkanNYA adalah bersesuai dgn kemampunan utk seseowg itu tanggung dan setiap owg pula berbeza tahap tanggungannya dan penerimaan mereka terhadap ujian serta dugaan. ALLAH menurunkan ujian tanda ALLAh sayang kan kite. . .setiap manusia harus tabah dan cekal meghadapi setiap dugaanNYA. biLe kiter di timpa musibah percaya lah bahawa ada ramai lagi Owg yg terima nasib yg sama dan lebey teruk dari kiter. . .Maka bersabarlah. Bersabarlah dalam menghadapi dugaan dan ujian daripada Allah dengan mencontohi sikap para Nabi. Dan ketahuilah, bahawa untuk setiap ujian yang diberikan oleh Allah pasti akan ada perkara yang lebih baik menanti.

-muCux-

berkampung di SepitaL!!!

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Friday, January 21, 2011 0 000 Caci Maki Terpaut pada
smlm cuti thaipusam seharian dok uma x kuar mane cos  my anti n uncle n couzin2 berkampung kat uma aku
menghabizkan cuti sementara nk tgg ptg (masa melawat sepital). ptg grk p sepitaL tgk my anti  atau aku pngil dier "ede" sebenarnye mak uda tp aku kecik2 dulu mak aku ckp aku ssh nk sebut mak uda pelat la kot aku pown x taw so lekat smpai skg "ede". . .
ede aku masuk wad sbb ada ketumbuhan dlm rahim arinie dier operation
ermmmm berdebar2 la jantung nie cll dier dr td x pick up myb dier x kuar lg dlm bilik bedah smlm dah pesan kat nurse yg comel 2 paz kuar bilik bedah caLL aku tok info senang ler aku trz p sana tp smpai skg x caLL2 Lg 2 yg wat aku x senang duduk 2. . . ermmm mlm nie aku berkampung kat sepitaL la jaga ede aku 2 anak2 dier study jauh2 xleh nk bLk so aku sebagai anak sedara dier "mengoffer" diri la tok jaga dier anti kan ibarat cam mak kiter sendiri apa salahnya klau kiter berkorban skit kan? pahala nye berlipat ganda :)

arap2 semuanye Ok
mintak kowg smue doakan dier selamat n cepat sembuh ya
Thankxxx mwahhhhh

-muCux_

19 January 2011

JOM GEGAR BLOG !

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Wednesday, January 19, 2011 8 000 Caci Maki Terpaut pada
jOm meriahkan Lg mana taw rejeki :)
klik here utk jOin. . .

Justin Bieber My World Tour

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Wednesday, January 19, 2011 0 000 Caci Maki Terpaut pada
Antara aktiviti yang diadakan seperti Justin Bieber Look-Alike, menyanyi & menari, menjanjikan hadiah-hadiah menarik kepada peserta bermula pukul 10 am. Tanpa disangkal, konsert Justin Bieber adalah satu festival muzik yang terbesar tahun ini dengan kehadiran penonton dijangka mencecah 17,000 orang.
Justin Bieber My World Tour akan berlangsung di Stadium Merdeka, Kuala Lumpur dengan harga tiket permulaan RM98, RM188, RM288, RM358 & RM498. Sebanyak 17,000 tiket akan dijual, siapa cepat dia dapat.
Maklumat yang lebih lanjut mengenai artis Baby, Baby ini boleh dilihat di www.rockthisjoint.com.my

njOy!!

Mary J. Blige Live In Kuala Lumpur Concert

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Wednesday, January 19, 2011 0 000 Caci Maki Terpaut pada
Tempah tiket anda skg Mary J. Blige Live In Kuala Lumpur "Music Saved My Life World Tour"

  • Plenary Hall, Kuala Lumpur Convention Centre
  • 9pm
  • 8 Februari 2011 
  • RM685, RM485, RM385, RM285, RM185   
*Anda boleh menempah secara online atau hubungi 03-7493 3010 atau 03-7880 7999.

-muCux-

Wang siling RM74,000 bertaburan di lebuh raya

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Wednesday, January 19, 2011 2 000 Caci Maki Terpaut pada
 Pengguna Lebuhraya berhenti dan mengutip duit syiling yang berteraburan.
 PEKERJA Propel menyodok duit syiling yang bertaburan selepas kereta pacuan empat yang membawanya terbalik
 
REMBAU: Sebahagian daripada RM74,000 wang syiling bertaburan di tengah lebuh raya selepas sebuah pacuan empat roda yang mengisi wang itu dalam sebuah tong besar terbalik di Kilometer 244 Lebuhraya Utara Selatan (PLUS) di sini, semalam.
Dalam kejadian jam 3 petang itu, sebuah Toyota Hilux dipercayai milik syarikat mengedarkan wang syiling kepada premis perniagaan di Melaka, terbabas sebelum terbalik ke tepi jalan akibat dirempuh sebuah kenderaan lain.
Berikutan itu, sebahagian syiling didakwa mencecah RM74,000 disimpan dalam sebuah tong besar, bertaburan di sekitar kawasan berkenaan, sebelum disedari pengguna jalan raya yang kemudian berhenti mengutip wang itu.
Berikutan itu, sebahagian syiling didakwa mencecah RM74,000 disimpan dalam sebuah tong besar, bertaburan di sekitar kawasan berkenaan, sebelum disedari pengguna jalan raya yang kemudian berhenti mengutip wang itu.
Mereka kebanyakannya penunggang motosikal meletakkan kenderaan mereka di tepi jalan dan mengutip syiling 50 sen, 20 sen dan 10 sen itu dengan memasukkannya ke dalam topi keledar, plastik serta beg yang dibawa.
Keadaan itu menyebabkan polis dan petugas PLUS menutup laluan itu selama lebih 10 minit bagi mengelak mereka dilanggar kenderaan lain, sekali gus menyebabkan kesesakan serius.

*sumber berita dari bharian Online. . .

hihihihi kLau aku ada kat c2 pown aku kutip jugakkk
adeeehhhhhh
sib baek duet syiling klau duet kertas Lg ramai yg benti.

-muCux-

Perempuan takut dgn umur

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Wednesday, January 19, 2011 0 000 Caci Maki Terpaut pada
*entri xdew kene mengena dgn yg hidup atau yg mati hanya nukilan seowg aku. . .

Takot dgn umO????
ermmm kebykan perempuan mmg takot dgn umo sendiri
aku x terkecuali hahahahaha tp kenape erk?takot muke kedut2 kew? pas2 nanti suami/bf usha pmpuan laen yg lagi smoking hot, pmpuan muda yg bergetah. .2 yg dok cucuk sana cucuk sinie konon2nye nk jaga penampilan utk mata suami tp hakikatnye diri sendiri mmg x penah puas dlm erti kata laen x bersyukur la. . .
Laen plak cite aku. .aku bukan takot tua tp bile umo dah meningkat makin byk tanggungjawab nk kene pikuL dan lagi satu bile umo meningkat tp byk benda yg di rancang atau di target bLum dicapai mmg perasaan takot 2 tetibe muncuL. .
2 yg jarang sngt mention umO kat mane2 laman sosial :)
adeehhhhhhh
byk lg dlm list idop aku nie yg aku x capai lg tp umo makin lama makin tua
paznie kene guna gear 5 la tingkatkan kelajuan n usaha tok capai smue2 yg di target :)
semoga maju jaya ainn :)

p/s: umo juzt a number yg penting amalan n kematangan berfikir :)

-muCux-

18 January 2011

Memerlukan BF. . .

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Tuesday, January 18, 2011 1 000 Caci Maki Terpaut pada
SUNYI. .
argggghhhhhhh!!! memerlukan bf pada masa ini
sangt bowsan kawan2 smue dah mule cite pasal tunang, kawen, family n anak
aku?adeehhhh masih singLe. . bukan memilih tp???? tah aku pown x taw. . .
smlm aku usuLkan pada mak aku
"mak crkan owg pakwe anak mak nie dah gataL nk kawen"
hahahahhaha. . .mak aku nie plak x suke nk cr2 kan dier soh aku cr sendiri
dier kate lmbt kawen pown xpew janji ko cr apa yg ko nak. .
adeeehhhhhh mak nie support la anak mak yg dah gataL sngt nk kawen nie. . .
lg bertmbah gerun mmbr baek aku 2 2 owg dah hampir ke arah itu. . .
hihihihihi. .
ermm Ok think Positif ainn tarikk nafas panjang2 smbil pk blum ada jodoh
klau ada jodoh x kemana xpew ainn trz mencari dan mencube
caiyok! caiyok!
insyaaLLah ada :)

p/s: azam 2011 nk cr steady bf. . .anyone???? hehehehe

-muCux-

Konsert Pertama Urusan Aizat Amdan

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Tuesday, January 18, 2011 0 000 Caci Maki Terpaut pada
Konsert pertama Urusan Aizat Amdan yang akan berlangsung pada 29 Januari 2011 secara live di Damansara telah pun habis dijual pada 11 Januari 2011 yang lepas. Konsert berskala serdahana ini akan berlangsung selama 2 jam bermula pukul 8.30pm di Bentley Music Auditorium menampilkan 15 pemuzik & penyanyi latar yang akan memainkan lagu-lagu hit Aizat daripada kedua-dua albumnya, iaitu Percubaan Pertama dan Urusan Aizat Amdan. Uniknya, elemen-eleman orkestra turut diselitkan dengan kehadiran 8 pemain alat ‘strings’ seperti biola & cello, dimana susunan muzik dibuat sendiri oleh pengurusan Anas (abang Aizat) & Aizat sendiri untuk membangkitkan sentuhan persembahan yang lebih dramati.
difahamkan, penonton wanita mempunyai kawasan khas di mana mereka tidak perlu berasak-asak dengan penonton lelaki, dan secara tidak langsung boleh menonton persembahan Aizat dengan selesa & selamat. Selain itu, peminat boleh mendapatkan koleksi istimewa seperti T-shirt, album, poster dan barangan cenderahati yang lain di booth-booth yang akan dibuka mulai pukul 5 petang pada hari berkenaan.
Sebanyak 16 lagu akan dipersembahkan seperti Hanya Kau Yang Mampu, Lagu Kita, Susun Silang Kata, Sungai Lui & sebagainya, yang pasti akan menjanjikan hiburan yang menarik dengan dibantu oleh teknik pencahayaan yang mantap.

*Sumber Berita Dari ohbuLan :). . .

17 January 2011

YON tunang!!!! sentappppp beb!!

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Monday, January 17, 2011 0 000 Caci Maki Terpaut pada
smlm yg meletih kan but njOy :)
Smlm berlangsungnye majlis pertunangan adeq(yon) kepada mmbr baek aku(naz)dak nie aku dah anggap cam adeq aku sendiri. .  seowg lelaki yg berusia 23 tahun. . .adeeehhhh sebab 2 ler tajuk entry aku ada "sentap" mane x sentapnye beb muda dr aku dah cbuk nk kawen. . . aku sebagai kakak "angkat" dier pown sentap ni kan plak kakak dier sendiri lg la xtaw aku nk ckp cmne klau ada perkataan lg power dr sentap 2 myb aku akan guna utk merujuk pada perasaan kakak dier maklum la kakak dier nie bercinta dah bertahun2 tp x kawen2 owg kate klau seru dah smpai kawen la tp mulut owg nie ssh nk ttp ada jew topik dowg nk mengata. . .klau xdew topik x meriah plak sesi mesyuarat tingkap dowg nanti 2 yg dok mata melilau cari salah n clap owg. . . ok berbalik pada cite asal seperti biase klau ada majlis2 yg melibatkan member2 baek aku. . . aku mmg turun padang n antara owg yg menyibukan diri walaupown x bz saje suke interfrm. . 2 hari suntuk aku, naz n cik nelly wat hantaran tok dak yon nie penat tp njoy sbb benda2 yg camnie la yg wat ktowg leh duduk n berkumpul blk maklum la smue bz sowg ngan butiknye sowg plak ngan muffin nye dan aku?????
adeehhhh x nmpk lg punce bisneznyee sngt sedeyyy :(. . .paz siapkan hantaran yon nie ktowg ambik kesempatan berjimba wahhh dah lama aku x kuar kL malam2 terasa cam jakun pown ada teringt zaman2 nakaL duLu  lampu jalan 2 la yg jd teman biLe bLk berjimba pepagi buta paz2 masuk Ofiz mata berpasir sbb x tido jahil sungguh aku mase 2(insaf2). . seperti biase tmpat di tuju Dataran Merdeka, Jalan P.Ramlee, Jalan Ampang, Pelita KLCC n Danau Kota.
2 hari yang sangt hapening walaupown sedikit penat :). .pic akan di upload kemudian
tq :)
 *Penat berganda ujung tahun 2011.
congrt 2 Yon. . .

p/s: ngantokkk x cukup tido sbb 2 kat ofiz nie lemau jew ha.

-muCux-

Malaysia IT Fair - Bringing IT Closer to you-

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Monday, January 17, 2011 0 000 Caci Maki Terpaut pada

MALAYSIA IT FAIR merupakan acara inspirasi gaya hidup digital yang  baik untuk pelanggan-pelanggan dan ICT (maklumat dan komunikasi teknologi) industri.
Ini menyediakan platform yang sangat baik bagi syarikat untuk memaparkan dan melancarkan produk-produk IT, perkhidmatan dan teknologi ke khalayak luas dan tepat sasaran.
Malaysia IT Fair bukan hanya tentang Nilai Bargains tapi LEBIH. Ini termasuk platform pembelajaran dikemas dengan kegiatan bagi generasi moden untuk berkenalan dengan kejadian terbaru IT dan tawaran pelanggan elektronik di pasaran.
Ini adalah acara IT di mana pelanggan berhadapan dengan teknologi inovatif dalam perkakasan dan perisian komputer, produk digital, aplikasiwayarles, ICT Gadget, komponen dan penyelesaian dari jenama terkenal di dunia.
 

Malaysia IT Fair event schedule:

Time\Day Day 1 Day 2 Day 3
11am ThumbDrive for as low as RM10 (Happy Hour) ThumbDrive for as low as RM10 (Happy Hour) ThumbDrive for as low as RM10 (Happy Hour)
12noon Redeem Free Fortune Readings Redeem Free Fortune Readings Redeem Free Fortune Readings
1pm


2.30pm Redeem Free Fortune Readings Redeem Free Fortune Readings Redeem Free Fortune Readings/ 2011 Lifestyle Feng Shui – Outlook & Predictions
3pm
Auction-LCD TV, iPad, Camera, Thumdrive Auction-LCD TV, iPad, Camera, Thumdrive
4pm


5pm ThumbDrive for as low as RM10 (Happy Hour) ThumbDrive for as low as RM10 (Happy Hour) ThumbDrive for as low as RM10 (Happy Hour)
6pm Redeem Free Fortune Readings Redeem Free Fortune Readings Redeem Free Fortune Readings
7pm Auction-LCD TV, iPad, Camera, Thumdrive Auction-LCD TV, iPad, Camera, Thumdrive Auction-LCD TV, iPad, Camera, Thumdrive
8pm


9pm



@ MID VALLEY EXHIBITION CENTRE ON 28 TILL 30 JANUARY 2011

14 January 2011

Berbaju Baru

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Friday, January 14, 2011 Terpaut pada
bowsan!! dah dekat setahun dok tgk layout blog aku
arinie cam terajin plak aku nk watkan baju baru tok page aku nie. . .
kali nie konsep nye simple sO hasilnye inilah taaaadaaaaaa (aksi cam ahli silap mata)
tp rase cam x puas aty lg nie kang klau aku godek2 lg ada jew la benda yg aku nk tukar
last2 nye hasiL nye xler sesimple cam konsepnye. . .
nk hasilkan baju baru blog aku nie x lah susah mane cume pening nk pilih apa yg sesuai
tp rase cam layannnnnn jew. .
masa berlalu pown x pasan apa jd kat sekeliling pown aku x sedar
terasa benda nie cam dadah Lak khayallll jew. . .
hihihihi khayal la sngt kang bos ko (kak Y**) dtg br la khayaL tahap A. .
B4 bos aku dok usha aku n canang ngan smue owg aku xdew keje
baek aku buat2 rajin walaupown malas aku tahap gaban. .
njOy ya!!

-muCux-

ABPBH2010

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Friday, January 14, 2011 0 000 Caci Maki Terpaut pada
BUKAN saja kehidupan yang boleh diibaratkan seperti putaran roda tapi mereka yang tersenarai sebagai finalis Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2010 (ABPBH2010) juga boleh disamakan dengan perumpamaan itu kerana mereka yang tercalon untuk lima tempat terbaik dalam 16 kategori yang dipertandingkan sentiasa berubah-ubah.
Kalau tahun lalu ramai muka baru mengisi senarai finalis, begitu jugalah pada ABPBH2010. Cuma apa yang mengejutkan pada masa sama, ramai ‘muka lama’ yang dianggap sebagai ‘gergasi’ dalam acara berprestij itu sudah tidak kelihatan lagi.

Ke manakah menghilangnya Rosyam Nor, Saiful Apek dan Mawi yang pernah diangkat sebagai Bintang Paling Popular? Begitu juga dengan Erra Fazira, Dayang Nurfaizah, Rita Rudaini, Eja dan Adam yang saban tahun namanya tidak pernah tercicir dari senarai pencalonan.

Apakah itu menandakan bahawa selera peminat semakin berubah ataupun mereka sebenarnya gagal mempertahankan populariti yang selama ini berada dalam genggaman mereka.

Sukar untuk mencari puncanya kerana perubahan sentiasa berlaku sama seperti genre muzik yang menjadi ikutan.
Bagaimanapun, bak kata pepatah, sekali air bah, sekali pantai berubah.Seiring dengan revolusi yang berlaku dalam industri hiburan yang acapkali mempamerkan wajah-wajah segar dan muda dalam drama dan juga program hiburan terbitan mereka, senarai mereka yang mendapat tempat Top 5 ABPBH2010 juga mengikuti pola yang sama.

Semakin kerap produk mereka ditayangkan di kaca televisyen atau di layar perak, semakin memuncak populariti mereka. Justeru tidak hairanlah senarai finalis tahun menyaksikan ramai selebriti yang boleh dianggap pertama kali merasai pengalaman baru itu dicalonkan dalam Top 5 ABPBH.

Seronok, teruja dan ada juga di antara mereka tergamam sehingga sukar untuk menterjemahkan dengan kata-kata kerana tidak menyangka perkara yang tidak pernah bermain dalam fikiran mereka sebelum ini menjelma di depan mata.

Berkongsi perasaan pertama kali tersenarai sebagai finalis adalah penyanyi wanita yang lagunya baru saja dinobatkan sebagai juara dalam Anugerah Juara lagu ke-25 baru-baru ini iaitu Ana Raffali, pemenang kategori pelakon pembantu lelaki terbaik untuk Festival Filem Malaysia yang lalu, Shaheizy Sam, pelakon filem Haq, Ady Putra, pelakon cilik, Elfira Loy, pelakon bertubuh gempal, Nur Syuhaida serta pelakon dan juga model, Sharnaaz Ahmad.

Hadir dengan pakej dan bakat semula jadi, keenam-enam selebriti ini mengakui terkejut dan seolah-olah berada di alam mimpi.Namun mereka akur dengan cita rasa peminat yang memang sukar dijangka sebenarnya.

p/s: aku rase pasnie ABPH kene tambah satu lagi kategori. . "PEMAIN BOLA SEPAK PALING POPULAR" memandangkan skg nie pemain bola sepak lg popular dr artis :). . .


Antara calon2 bagi Kategori Pemain BOla Sepak Paling Popular Safee Sali, Sharul idlan talaha,Khairul Fahmi Che Mat, Syafiq Rahim, S. Kunalan dan RAJAgobaL hihihihi

dan ini adaLah pilihan aku :). . . amri yahya sangat suke kamOoo
since i kecik2 Lg taw!!

-muCux-

13 January 2011

Admire

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Thursday, January 13, 2011 0 000 Caci Maki Terpaut pada

aku nk cite pasal admire nie bukan sbb ada owg admire kat aku or aku admire kat owg. . cumanye aku rase aku rindu nk ada perasaan 2 dah bertahun2 dah perasaan berbunga2 dan diawangan2 x wujud dlm diri aku last aku rase cam 2 time sekolah dulu hihihihihi. . .

"jom flash back"

klau kat sekolah kOwg duLu mezti ada sekumpulan lelaki yg agak top kat sekolah salah sowg 2 mezti menjadi pujaan aty kowg kan??? . . hihihihihi kekadang tue sowg laki smpai satu sekolah dak pmpuan dok suke kat dier. . tp masing2 dok pendam perasaan sebabnye maLu or rase diri x sepadan. . .cam ada 2 owg kawan aku nie dok suke owg yg sama bile mamat nie dok rapat ngan sowg lg sowg lg nie jeles bile mamat nie kamcing ngan sowg lg nie sowg lagi nie plak jeles masing2 dok mengatur strategi tok dpt bercakap ngan mamat nie. .. x leh bLah (nie klau bukak cite bLk kat mmbr aku nie mau geLak smpai pecah perot) dan aku akui mamat nie mmg encem n glamor kat sekolah duLu ada yg smpai bergado pasaL mamat nie tp mamat nie rilex jew maklum la owg encem market kene jaga hahahaha laen plak cite aku. . . aku x admire kat owg2 yg glamor nie sbb persaingan. . aku admire kat sowg mamat nie(antara mamat yg encem kat sekolah) dr form 1 aku dok usha dier tp usha dr jauh jew la sbb aku taw xkan dpt maklum la mase 2 aku comot2 lagi keyakinan diri pown xdew lg. . biLe mamat nie ckp ngan aku jew aku rase malu2 kucing muke aku merah padam padahal dier juzt ckp nk pinjam pemadam jew hahahaha klau rehat kat kantin mezti pilih port yg nmpk muke dier klau nk g toilet or mane2 mezti aku lalu depan class dier usha dier tgh blaja. . ada skali 2 tgh sembng2 ngan dier n mmbr2 yg laen tetibe dier terpegang tangan aku sebab nk ambik smthing yg ada dekat ngan aku. .tetibe aku terkedu perasaan trz berbunga2 rase cam nk jeritt n nyanyi sambil lari2 (cam cite hindustan) paz2 rase cam xmo basuh la tmpt yg terkene dier 2 smpai cam 2 skali aku giler kat dier . . ain ain apa punye peel la ko nie. . .n mamat 2 smpai skg x taw aku penah admire kat dier bile skg jumpe dier sure aku teringt time dulu gelak sowg2 jew ha. . paLing menyedihkan dier dah x encem cam time sekolah2 duLu dLm aty ckp sib baek aku x kapel ngan dier hahahahaha skg mamat 2 dah jd *tut* pown kat *tut* klau contac pown juzt tanye perkembngan masing2 tinggaL tgg Kad kawen masing2 jew ni hihihihihihi. . . .
ermmm tah biLe la aku dpt rase perasaan cam 2 lg kan. . .
tunggu aku jatuh cinta la kot kan :)
tp kapan????? :p LOL

-muCux-

camping Oh camping

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Thursday, January 13, 2011 0 000 Caci Maki Terpaut pada

salam. . .

Tgh dok wat2 keje tetibe fon aku bunyi tgk kat skin caca call. .
dier ada kat ofiz aku ajak lepak bekpes. . .
aku pown g la trn jumpe dier bg x menghampakan perasaan dier. . .
memandangkan dah lama jugak aku x jumpe n lepak2 ngan dier. . .
cite punye cite caca bukak lak pasal hiking n camping
wah!! aty aku sngt teruja lama dah x wat benda2 cam 2. . .
bermulaLah pLan nk bercamping bersama kawan2 raye cina nie. . .
tmpt bezt kate caca dekat ngan waterfall n byk kemudahan. . .
masuk hanya 3hggt. . .
nie yg buat aku x saba tp prob nye kat sini raye cina
adeq maksu aku kawen ktowg smue pakat nk p penang so camne nie?
"caca Plsss tukar tarikh demi aku" hahahaha
2 pown klau caca syg aku lebey dari awek dier La :p
sO datenye masih dibincangkan tgg jew la aku update entry
baru klau aku join camping dowg ye :)
ermm bagi sesapa yg blum penah bercamping aku cadangkan
g la walaupown skali rase pengalaman berdikari. . .
walaupown aku nie bukan seowg yg berdikari tp aku suke
camping cume nye tmpt camping aku akan memilih skit la klau
tmpt 2 xde toilet aku pk 10x la nk g kew x hahahahaha. . .

bagi yg ada niat nk bercamping 2 kat cnie aku bg tip2 kat Kowg. . .
njOy ya!!

-muCux-


Tips ketika berkhemah

Masih banyak kumpulan pekhemah berkhemah dengan ragu - ragu tanpa ada satu petunjuk yang jelas mengenai banyak perkara. Dan antaranya ialah kawasan perkhemahan, sama ada kawasan rata atau pun tidak, berkhemah dekat dengan sungai dan pelbagai lagi perbualan dan senario yang kerap berlaku ketika berkhemah. Dalam ruangan ini saya ingin berkongsi sedikit ilmu mengenai tips ketika berkhemah. Ianya tips yang mudah tetapi mempunyai impak yang amat besar.


Etika berkhemah

1. Memilih kawasan yang rata, tidak berlopak untuk mengelak daripada takungan
air semasa hujan
2. Ada perlindungan daripada angin, disebalik bukit pokok besar dan sebagainya
3. Berdekatan dengan punca air untuk memudahkan
4. Mendapat sinar matahari jika boleh, bahaya jika berkhemah dibawah pokok
dikhuatiri dahan pokok mati jatuh menghempap khemah
5. Mempunyai hubungan dengan jalan, trek dan juga denai.

Mendirikan khemah

1. Dipasang diatas tapak khemah yang telah dipilih mengikut kesesuaian.
2. Bahagian belakang khemah menghadap arah angin
3. Ditempat berpasir atau tanah lembut gunakan pancang kayu untuk memperkuatkan
pacakkan dengan tujuan untuk memperkukuhkan khemah, begitu juga dengan
berkhemah dengan kawasan yang terdedah dengan angin.
4. Pancang khemah hendaklah bersudut tepat/seimbang dengan tanah apabila dipacak.
5. Jarak antara khemah sebaiknya berjarak 5 hingga 8 meter

Larangan semasa berkhemah

1. Jangan berkhemah berdekatan dengan punca air
2. Kawasan lalang ( dikhuatiri binatang jenis melata dan kebakaran merebak dengan
cepat )
3. Semak samun atau kawasan belukar
4. Tanah lembab berpaya, berlumpur atau berlopak.
5. Diatas tebing tinggi dan curam.
6. Dibawah pokok rimbun atau dahan mati
7. Kawasan berbatu, berpasir ( susah untuk memacak pancang )
8. Jangan membawa barangan kimia ke dalam khemah contoh lantern/stove

Etika memasak di kawasan perkhemahan


secara umumnya tidak lengkap berkhemah jika tidak menyalakan api, tetapi ada beberapa perkara yang perlu diperhatikan sebelum menyala dan menghidupkan unggun api. terdapat beberapa syarat yang perlu di patuhi semasa perkhemahan.

1. Jarak dapur 8 - 10 kaki daripada khemah
2. Kecilkan api sekadar untuk memasak, untuk tujuan kebersihan dan keselamatan
perkhemahan
3. Jangan bina dapur di bawah pokok ( celah banir pokok )
4. Dapur yang tidak digunakan dipadamkan apinya dan kambus bara dengan pasir atau
tanah
5. Batu yang digunakan sebagai tungku hendaklah dialihkan kembali kepada tempat
asal
6. Jangan buang sampai ke dalam sungai
7. Sisa makanan hendaklah ditanam


 

Dunia Si muCux Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review