29 November 2010

AKU dan 2010

Dicarutkan oleh muCux pada ketika Monday, November 29, 2010


2010?????
jom aku citer skit pasal 2010 aku
ada jugak azam 2010 aku yg tercapai alhamdulillah n ada jugak aku masih berusaha utk mencapainye(bukan x tercapai erk myb xdew rezeki lg hihihihi)
azam 2010 yg x tercapai aku akan carry 4word 2011 hihihihi leh kew cm 2????
azam aku kan so suke aty aku la
2011 bakal menjemput kite pejam celik pejam celik lg sebulan jew 2011
x terasa 2010 bakal tinggalkan aku
ermm byk giler kenangan 2010
ada yg bezt ada yg suam2 kuku ada yg sedih
papepown smue yg berlaku membuatkan aku lebey tabah matang dan menghargai idop ini.
2010 mengajar aku erti pengorbanan, kasih sayang(ceh wah dah mula nk jiwang) rindu, perpisahan, gelak tawa, suke dan duka. . .

Tahun 2010 antara tahun yg paling byk kawan2 aku jd bini n laki owg
SEDEY, HAPPY n TENSION bercampur2 perasaan aku. . .
sedey sbb x dpt nk huha huha ngan dowg cam dulu
happy sbb dowg dah melangkah ke satu kehidupan yg baru
tension sbb bile kawan2 terapat or couzin2 or sedara mara yg sebaye atau lebey muda dr aku dah kawen mula lah aku diajukan soalan2 cepu "gangsa" "ko ainn bila lg" "pas si polan nie kau plak la erk ainn" " ko nk tgg apa lagi ainn cpt2 skit" "mak ko 2 asyik g kenduri owg jew kenduri anak sendiri bile lg" huhuhuhuhuaku jawap dgn tenang jawapan standard artis " klau ada jodoh x kemana" "ainn kawan biase jew ngan si "tut" "no komen hihihihihihi. . . aku bukan xmo kawen tp rezeki dan calon xdew lg :). . .

2010 jugak aku kenal ngan si dier :)
thankss liza n loyai coz pertemukan kami hahahaha(cam bodo jew ayat aku)
cam owg dulu2 lak maen kenen2 kan tp aku rase aku mmg x reti nk cr sendiri kot
hahahahaha.
so bermula la bibit2 cinta "kau dan aku" romeo n juliet" uda dan dara"
permulaan yg sngat lancar penuh dgn toleransi, trust, love, n smue2 la
owg kate happy always a.k.a " klau kau jd bintang aku akan jd bulannye "klau kau jadi air aku akan jd bil nye" klau kau jd kasut aku akan jadi cagunye" lebey kureng cm 2 la konon2nye
kepincangan terjadi bile si dier kene transfer
aku nie dah la anti dgn perhubungan jarak jauh tp xpew demi yg tersyg (kononnye) aku try
tp seriuz beb mmg x bole ngan hubungan jarak jauh nie
start la ari2 gado, trust dah xdew, curiga n mcm2 la
end of da story breakoff cam yg aku ckp aku mmg anti ngan relationship yg cmnie aku mmg x leh nk handle so skg kembaLi single but still keep touch ngan si dier as a fren pandang dr segi positif aku ngan si dier xdew jodoh.

2010 aku x byk berjalan pown. . .
tempat2 yg aku dah g aku g lg tp bezt sbb g ngan kawan2 n family
Genting, Pangkor, Melaka, PD, kedah, Lake Town, n Cherating. . .
genting x yah ckp La hampir setiap mgg ktowg naek genting
naek lpk2 pekene hot coklat then trn mmg xdew keje la. . .
antara byk2 tempt aku g 2010 nie moment paling bezt skali masa g pangkOr walaupown pangkOr bukan la pulau pilihan aku tp moment kat sana mmg aku x kan lupe smpai bile2. . .thankxxx pada yg berkenaan n miss sangt2 kat moment 2.

2010 aku putus kawan :(
ermm aku pown x taw la nk label kan cmne putus kawan atau x. . .
kawan mmg x lama juzt 3 tahun lebey tp dah byk benda aku kongsi ngan dier
dah byk sngt perangai aku yg dier dah faham
n dier baek giler kot ngan aku
tp sayang kawan pown leh putus kan sbb kan hal yg aku rase kecik jew
masing2 ego so kesudahan nye cmnie la. .
nie antara perkara yg paling sedey dlm idop aku. . .

2010 atok aku kuar masuk sepital
biase la owg tua kan jab sakit jab elok
dan aku sbg cucu aku ler yg bertanggungjawap dok bawak atok aku g sepital n sebagainye. .
ok yg nie bia la aku simpan jew apa yg aku rase sbb isu nie sensitif kang ada plak yg terasa aty.
tgk keadaan atok aku aku sedey giler cam x caye jew atok aku yg dulu chat skg nie terlantar sakit dah x larat nk buat smue2 benda. . atok aku nie cam degil skit klau dier kate A mmg A la dier nak kekadang dah taw benda 2 dier x leh mkn tp dier nk jugak ishh degil betOl la bile bg 2 yg sakit 2 . . .sedey sngt2. . . aku x ready lg nk kehilangan dier. . .xpew la selagi dier masih ada kat dunia nie bia la aku berkhidmat tok dier. .sedey2 huhuhuhuhuhu. . .tabah la kau wahai hati
atok ainn syg sgt kat atok cepat sembuh nye :)

2010 antara azam aku yg x tercapai adalah keje
huaaaaa aku nk keje tetap
aku dah bowsan la keje cmnie
interview dah sana sini aku g tp xdew rezeki lg nk dpt
apa yg dowg cr pown aku x taw
dlm otak aku dowg cr yg ada pegalaman tp mmbr aku kate dowg byk cr yg dak2 kampung yg keje kilang keje sales girl yg xdew keje or sewaktu ngan nye
adeehhhh klau cam 2 next intrview aku akan ckp aku nie keje kat pam minyak x pown aku ckp aku tlg mak aku jaga budak payah giler skg nie nk keje. . .
kowg doa2 kan aku dapat keje cepat erk. . .hihihihi
tetibe teringt kak baiti ckp kt aku "ko jd pks smpai tua smpai mata dah x nmpk telinga dah pekak" hahahahhaha siot jew kak baiti. . .
azam nie la yg aku nk carry 4word 2011 hahahaha

2010 dah nk blah
2011 akan muncul
2 la antara benda2 yg aku buat 2010 :)
azam 2011?ermmmmm
nk cari bf n kumpul duet sbb 2013 aku nk kawen (walaupown xdew calon lg tp 2 la target aku) hahahahahaha
program 2011 pown ada yg aku dah listkan
tp owg kate kiter hanya menrancang tuhan yg menentukan :)
2010 terima kasih kerana hadir dalam idop aku dan terima kasih ALLAH kerana masih memberi aku nafas utk melayari liku2 idop ini. . . .
SELAMAT TAHUN BARU(x kesah la klau aku nk wish awal pown blog aku kan)

aku x taw apa kene mengene pic nie ngan entry aku
yg aku taw aku suke pic nie :)

-muCux-

2 000 Caci Maki:

faztee said...

wah ko ain..m'interframekn name gua ya...hahah..sori arr..sj je kaco ko..xd3e le smpi ke tua kn nk jd PKS tu...tp klu ko rs lart lg go on je le..smpi nk tmunth..aq yg ttp ni pn still mncri kje...bhijrh..ke tmpt yg lbih baik..mudh2n ko proleh ape yg ko nk..gd luck 4 2011

muCux said...

hihihihihi. . .
saje aku abadikan name ko kat cnie
nanti bile anak2 aku bace
bg kenal ckit anti baiti hahaha
wah jauh ke depan aku pk kan. ..

 

Dunia Si muCux Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review